|

Sur’da 4 şehit

Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur’dan acı haber geldi. Teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan 3 asker ile 1 polis hastanede şehit düştü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:08 - 28/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Sur'da bombalı tuzakları kaldırmayı sürdüren güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 2 polis memuru ile roketatarlı düzenlediği saldırıda 6 asker olmak üzere 8 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çatışma bölgesinden alınarak, Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan 3 asker doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Kanasla vurulan komiser de tedavi gördüğü hastanede tüm müdahaleye rağmen şehit oldu.



YÜZBAŞI BORDO BERELİ


Çatışmada şehit düşen 3 askerin Yüzbaşı Yiğit Can Çiğa, Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan ve Uzman Çavuş Osman Ateş olduğu belirlendi. Çatışmada şehit düşen özel harekat polisinin de Zekeriya Bilgen olduğu öğrenildi. Şehit Çiğa'nın Mersin'de, Erdoğan'ın İzmir'de ve Ateş'in Tokat'ta oturan ailelerine oğullarının şehit düştüğü haberi verildi. Şehit polis Bilgen'in de Balıkesir'deki ailesine haber verildi. Şehit Bilgen'in 4 çocuk babası olduğu öğrenildi.



HALAN ÖLSEYDİ OĞLUM


Şehit uzman çavuş Osman Ateş'in Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Çiftlik köyünde yaşayan baba ocağına ateş düştü. Şehidin halası Zeynep Asım, “Halan öleydi Osman" diye gözyaşı döktü. Şehidin anne-babası Mustafa ve Rasmiye Ateş çiftine acı haberi askeri personel verdi. Acı haberle yıkılan aile gözyaşına boğuldu.







Hikayesi Türkiye'yi ağlattı






Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, teröristlerce şehit edilen üsteğmen Uğur Taşçı'nın bir süre önce, doğduğu ve daha sonra satılan evi geri aldığı, onarımını yaparak babasına sürpriz yapmak istediği ortaya çıktı. Taşçı, geçen 23 Ocak günü teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu.


#bombalı tuzaklar
#terör olayları
#şehit
#Yiğit Can Çiğa
#Özgür Erdoğan
#Uzman Çavuş Osman Ateş
8 yıl önce