|

Sur'da terör mağduruna ev müjdesi

Sur eylem planını Diyarbakır’da açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Evini onarmak isteyen, tapusu varsa, yapılacak imar planına göre onarabilir. Hasar parasını öderiz. Ama imara uygun olmayan evlerin onarılmasına izin vermeyiz" dedi.

Yeni Şafak
08:52 - 11/06/2016 Cumartesi
Güncelleme: 05:57 - 11/06/2016 Cumartesi
Diğer

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır Valiliği'nce terör mağdurları için kurulan çadırda iftar açtı, tarihi Ulucami'de namaz kıldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile Sur'da esnafı ziyaret ederek, vatandaşla sohbet etti.Özhaseki, daha sonra Hz. Süleyman Camisi'nde ikindi namazında saf tuttu.



Bakan Özhaseki ve beraberindekiler, Ulucami önünde Sur'daki terör mağdurları için kurulan çadırda iftar açtı. Burada terör mağduru vatandaşlarla sohbet eden Özhaseki, incelemede bulunduğu Ulucami'de akşam ve teravih namazını kıldı.



Sur eylem planını Diyarbakır'da açıklayan Bakan Özhaseki, “İsteyene parasını, isteyene ev vereceğiz” dedi. Özhaseki, “Evini onarmak isteyen, tapusu varsa, yapılacak imar planına göre onarabilir. Hasar parasını öderiz. Ama imara uygun olmayan evlerin onarılmasına izin vermeyiz. Diyarbakır'da TOKİ'nin yaptığı evler var. İsteyen buralardan ev alabilir. Evinin fiyatı daireyi karşılamıyorsa, kalan borcu yıllara bölünerek, harçlık şeklinde ödeyebilecek. Mardin'de, Şanlıurfa'da TOKİ'nin yaptığı evler var. İstanbul'da TOKİ'nin yaptığı güzel evler var. İsteyenlere buradan ev alma imkânı sunabiliriz. Evin farkını öder, gider İstanbul'dan evini alır ve oturur” dedi.



#Mehmet Özhaseki
#Diyarbakır
#Sur
#terör mağdurları
8 yıl önce