|

Suriye için Irak modeli

Suriye’nin bölünme senaryosunun ertelendiğini belirten AB eski Bakanı Beril Dedeoğlu, "Rusya, İsrail, Türkiye ve İran istemiyor. Irak modelinin sağlanması yönünde konjonktürel bir şans yaratılmaya çalışılıyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:43 - 6/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

AB eski Bakanı ve akademisyen Beril Dedeoğlu, Türkiye'nin Rusya ve İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi ve Suriye'nin geleceği konusunda Yeni Şafak'a değerlendirmelerde bulundu. Rusya ile bir parantez yaşandığını belirten Dedeoğlu, “Yaşanan kriz normal değildi ve normal olanı iki devlet arasındaki ilişkinin geliştirilmesiydi. Rusya ve İsrail ile eş zamanlı olarak yapılan normalleşmeyi önemsiyorum. Her ikisi ile eş zamanlı normalleşme genel bölgede ve küresel sistemde normalleşmeye yönelik adım, bundan sonraki ilişkilerin göstergesi” dedi. “Suriye'nin bölünme senaryosu ertelenmiş" diyen Dedeoğlu, "Rusya istemiyor, çünkü Suriye bölündüğünde ne kadar bölünecek, hangi alanlara sıkışacak onu göremiyor" dedi.



BÖLÜNME ERTELENDİ


Dedeoğlu şunları söyledi: "İsrail istemiyor. IŞİD'in nerede nasıl güçleneceği kestirilmiyor. Türkiye bölünmesini istemiyor. Kantonların birleştirilmesi ile Kürdistan meselesi ortaya çıkabilir. İran da istemiyor. 4 istemeyen oyuncu bir uzlaşıya varmış Suriye'nin bölünmesi ertelenmiş. Irak modelinin sağlanması yönünde konjonktürel bir şans yaratılmaya çalışılıyor.”


#Beril Dedeoğlu
#Irak modeli
8 yıl önce