|

Suriyeli kadınları görmüyorlar

Dünya Kadınlar Günü organizasyonu kapsamında Türkiye'ye gelen Suriyeli Aktivist İmam Bedir, 5 yıldan beri yaşanılan iç savaşta kadın olmanın zorluklarını Yeni Şafak Gazetesi'ne anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:16 - 10/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Kadınlara yapılan işkence ve tecavüzlere dünyanın sessiz kaldığını söyleyen Bedir, “Savaş başladığından bu yana kadınlara yapılan işkence ve tecavüz eksik olmadı. Savaştan sadece evimizi ya da çocuklarımızı koruma çalışmıyoruz aynı zamanda kadınlık onurumuzu da korumaya çalışıyoruz” dedi.



SAVAŞ YOK SOYKIRIM VAR


“Suriye'de savaş değil katliam var” diyen Bedir, “Eğer bir savaş oluyorsa bu savaşta iki taraf da güçlü olur ama benim ülkemde böyle bir durum yok. Yaşanılan bu insanlık dışı duruma bir an önce dur denilmesi gerekmektedir” diye konuştu. Suriye'deki kadınların hiçbir hakka sahip olmadıklarını söyleyen Bedir, “Dünya kadın haklarını çok güzel bir şekilde savunuyor. Ancak konu Suriyeli kadınlara geldiği zaman görmezden geliyorlar. Suriye'li kadına işkence edildiğinde dünya sessiz kalıyor. Ortadoğuda yaşanılan zulme Türkiye dışında kimse sesini çıkarmıyor. Suriye'de kadın hakkı diye bir şey yok” dedi.


#Dünya Kadınlar Günü
#Suriyeli kadınlar
#İmam Bedir
8 yıl önce