|

Suriyeli yetimler için sıcak yuva

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İHH ile birlikte Hatay’da 990 Suriyeli yetimin kalacağı Çocuk Yaşam Merkezi inşa ediyor. 2017’de tamamlanacak merkezde, savaş sonucu oluşan psikolojik sorunlar ve travmalar da rehabilite edilecek

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/01/2017 Salı
Güncelleme: 23:25 - 9/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Kimsesiz Suriyeli çocukların eğitimleri başta olmak için her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için hükümetin sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yürüttüğü çalışmalar sürüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İHH birlikte Hatay-Reyhanlı'da yapımına başlanan Çocuk Yaşam Merkezi'nin inşaatı devam ediyor.



VİLLA TİPİ EVLER


2017 yılınmda tamamlanacak olan merkez 990 Suriyeli yetime sıcak yuva olacak. 100 dönüm üzerine kurulan merkez hizmete girdiğinde, yetim çocukların tüm ihtiyaçları ev ortamında karşılanacak. Merkezde kalan çocuklar eğitimlerinedevam edebilecek, ayrıca psikolojik destek de alacak. Çocuk Yaşam Merkezi, evlerinin olmaması sebebiyle sokakta, parklarda veya tanımadıkları kişilerle kalan Suriyeli çocuklar için güvenilir bir liman olacak.





Savaş sonucunda oluşan psikolojik sorunlar ve travmalar rehabilite edilecek. Misyoner faaliyetlere maruz kalan yetimlere sahip çıkılacak. Kötü niyetli örgüt ve mafya oluşumlarına karşı güvenli bir ortam temin edilecek. Çocuklar çok iyi bir eğitimci kadro ile eğitimlerini sürdürebilecek. Sosyal ve kültürel olarak ihtiyaç duydukları ortamlara sahip olacak. Çocuklar geleceğe umutla bakacak, kendilerine ve dünyaya olan güvenleri sağlanacak. Merkeze gelecek çocuklarla üniversiteyi bitirinceye kadar ilgilenilecek. Yetim çocuklar için özel olarak tasarlanan kampüste erkek çocuklara 35, kız çocuklarına ise 20 adet villa tipi ev hazırlanıyor. Her bina 18 çocuk kalacak şekilde projelendirilidi. Evlerin her biri 350 metrekare olarak planlandı. Merkezde ayrıca cami, 3 adet okul, sağlık ve poliklinik binası, toplantı ve gösteri merkezi binası, idari bina, çalışan lojmanı, ortak spor alanları, çocuk parkları, ekim-dikim amaçlı tarlalar ve geniş bir yeşil alan yer alacak.



#Suriyeli çocuklar
#Çocuk Yaşam Merkezi
7 yıl önce