|

Suruç saldırısından PKK'nın suikast planı çıktı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekilere Suruç'ta düzenlenen saldırının perde arkasında PKK'nın daha önceden yaptığı saldırı planı çıktı. Saldırıda ağabeyi yaşamını yitiren ve 4 kardeşi de yaralanan AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın PKK'nın suikast listesinde olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak
00:24 - 15/06/2018 Cuma
Güncelleme: 00:33 - 15/06/2018 Cuma
Diğer
​AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız
​AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde seçim çalışmalarını yürüten AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın da aralarında bulunduğu gruba saldırıda bulunuldu. Çıkan olaylar sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi ise yaralandı.

Saldırıda ağabeyi yaşamını yitiren ve 4 kardeşi de yaralanan AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın terör örgütü PKK'nın suikast listesinde olduğu ortaya çıktı.

Geçen yıl Haziran ayında Suriyenin Kobani kentinden yasadışı yollarla Türkiye'ye geçen ve polisin düzenlediği operasyonla yakalanan PKK/PYD mensubu 4 teröristin, Suruç'ta güvenlik güçleri ile aralarında milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile AK Partili yöneticilere yönelik suikast hazırlığı içerisinde oldukları belirlenmişti.

Suriye'nin terör örgütü PYD işgalindeki Kobani kenti ile komşu olan Suruç'ta, 26 Haziran 2017 tarihinde sınırı yasa dışı yollardan geçerek Türkiye'ye gelen 4 terörist, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla yanında 1 tabanca, 1 susturucu, 1 Kalaşnikof tüfek, 420 gram plastik patlayıcı, 1 pompalı tüfek, 12 metre kablo, 2 roket başlığı, 2 telsiz, 24 elektrikliye çevrilmiş kapsül, bir avometre, silahlara ait şarjör ve mermiler ele geçirilmişti.

Güvenlik güçlerince sorguya alınan teröristler, Suriye'den terör örgütü tarafından suikast için Türkiye'ye gönderildiklerini dile getirdikleri belirlenmişti.

Art arda sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "PKK ve HDP'nin Kürtlerin kanından beslenerek büyüme stratejilerini hala terk edemediklerinin en bariz örneğidir" açıklamasının ardından başta Başbakan Yıldırım olmak üzere önemli açıklamalar geldi. Yıldırım, "Emniyet, valimiz, kaymakam olayları yatıştırmak için gerekli gayreti gösteriyor" ifadelerini kullanırken, İçişleri Bakanı Soylu ise "Bu ziyareti yapmadan önce kurgulanmış, esas itibarıyla bu saldırıda hazırlanmış bir durum söz konusu" açıklamasında bulundu.

#Suruç
#İbrahim Halil Yıldız
6 yıl önce