|

Suudiler cinayeti itiraf etti

Suudi Arabistan, gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı İstanbul’da öldürdüğünü 18 gün sonra itiraf etti. S. Arabistan devlet televizyonu Kaşıkçı’nın konsolosluk içinde yaşanan arbedede öldüğünü öne sürdü.

Haber Merkezi
04:00 - 20/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:03 - 20/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
2 Ekim’de konsolosluğa giren Kaşıkçı’dan bir daha haber alınamamıştı.
2 Ekim’de konsolosluğa giren Kaşıkçı’dan bir daha haber alınamamıştı.

Suudi Arabistan devlet televizyonu, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluk içinde yaşanan arbede neticesinde öldüğünü duyurdu. Televizyon, haberinde olayla İstihbarat Başkan Yardımcısı Tümgeneral Ahmed el Assiri’nin görevden alındığını, 18 Suudi’nin de tutuklandığını açıkladı. Suudi Arabistan ayrıca, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ölümünde parmağı olan herkesten hesap sorulacağını ve adalete teslim edileceğini duyurdu. Yapılan duyuruda Veliaht Prens Selman’ın ülkenin istihbarat servisinin yenilenmesi için görevlendirildiği belirtildi. Genel İstihbarat Başkanlığının yeniden yapılandırılması için bir de bakanlık komitesi kurulması kararlaştırıldı.

ERDOĞAN KRAL SELMAN İLE GÖRÜŞTÜ

Açıklamadan yaklaşık 1 saat kadar önce Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aramış ve ikili Kaşıkçı konusunu görüşmüşlerdi. Erdoğan ve Selman, aynı konuyla ilgili olarak geçen Pazar akşamı da bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişlerdi. Suudi Arabistan’ın cinayeti itiraf etmesini değerlendiren Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, bütün dünyanın cinayette Veliaht Selman’ın parmağı olduğunu bildiğini söyledi.

#Cemal Kaşıkçı
#Suudi Arabistan
6 yıl önce