|

Tahşiye kumpasçısı 18 şüpheli sorguda

Tahşiyeciler grubuna yönelik kumpas soruşturması kapsamında düzenlenen ikinci operasyonda gözaltına alınan 18 şüphelinin savcılık sorguları sürüyor. Hakkında gözaltı kararı bulunan 2 şüpheli polis ise hala firarda.

Yeni Şafak
04:00 - 20/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:25 - 19/06/2015 Cuma
Yeni Şafak

Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında, 2009 yılında ''Tahşiyeciler'' olarak bilinen gruba yönelik düzenlenen operasyonda ''suç ve delil uydurdukları'', ''kumpas kurdukları'' iddiasıyla yapılan ikinci operasyonda gözaltına alınan 18 şüpheli polisin savcılık sorguları devam ediyor.



YENİ DELİLLER BULUNDU


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen “Tahşiyeciler” grubuna yönelik kumpas soruşturmasında, yeni deliller elde edildi. Bu yeni bulgular doğrultusunda 15 ilde düzenlenen ikinci operasyonda gözaltına alınan 18 şüpheli polisin savcılık sorguları, emniyette sürüyor. Hakkında gözaltı kararı bulunan 2 şüpheli polis ise henüz yakalanamadı.


Aralarında bir emniyet müdürü, 2 amir, 3 komiserin de bulunduğu 20 kişilik gözaltı listesinde, ''Tahşiyeciler'' grubuna ait evde bulunan bombalarda parmak izleri tespit edilen iki polis memuru da yer alıyor.



POLİSLER ŞÜPHELİ


Listede, “Tahşiyeciler” grubuna operasyon düzenleyen ekibin yanı sıra, istihbarat polislerinin de yer aldığı öğrenildi. HTS kayıtları incelendiğinde operasyonun düzenlendiği “Tahşiyeciler” grubuna ait evin civarında, şüpheli istihbarat polislerinin de bulunduğu belirlendi.


#tahşiyeciler
#paralel yapı
#kumpas
9 yıl önce