|

Takdir teşekkür nasıl hesaplanır

Okullar ne zaman kapanacak sorusuna yanıt arayan öğrenciler, 15 tatilin yaklaşması ile birlikte takdir-teşekkür nasıl hesaplanır merak etmeye başladı. E-Okul VBS’ye giriş yapan öğrenciler yazılı ve sözlü sonuçlarını öğrenip takdir ve teşekkür hesaplaması yapabiliyorlar. İşte e-Okul ile 6, 7, 8 ve 9. sınıflar için takdir ve teşekkür hesaplama.

Yeni Şafak
08:41 - 8/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:45 - 8/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Sınıflara göre takdir teşekkür hesaplama.
Sınıflara göre takdir teşekkür hesaplama.

15 tatilin yaklaşması ile birlikte

takdir-teşekkür nasıl hesaplanır

merak etmeye başladı. 22 Ocak'ta okullar yarı yıl tatiline girecek ve öğrenciler ilk dönem karnelerine kavuşacak. Derslerinde belli bir başarıyı yakalayan öğrenciler takdir veya teşekkür belgesiyle onurlandıracak. 15 tatile sayılı günler kala veliler ve öğrenciler ise durumlarını öğrenebilmek adına

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

’ne giriş yapıyor. E-okul üzerinden karne noktalarını gören öğrenciler takdir ya da teşekkür mü alacaklar öğrenebilecek.

İşte

6, 7, 8 ve 9. sınıflar için takdir ve teşekkür hesaplama

...


E-okul ile takdir-teşekkür hesaplama

Dönem sonuna yaklaşılmasıyla birlikte öğrenciler tarafından takdir-teşekkür hesaplama işleminin nasıl yapıldığı da merak edilmeye başlandı. Takdir-teşekkür hesaplama E-Okul üzerinden yapılabilir. Öğrencilerin hesaplama yapabilmesi için, öğretmenler tarafından tüm ders notlarının sisteme yüklenmiş olması gerekir. Ders notları sisteme yüklendikten sonra, yıl sonu başarı puanına bakılır. Dönem sonunda hangi belgenin alınacağını, yıl sonu başarı puanı belirler. Dönem sonunda yıl sonu başarı puanı;

85,00 – 100 puan aralığında olanlar takdir belgesi,

70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar da teşekkür belgesi almaya hak kazanırlar.


E-okul girişi nasıl yapılır?

Kullanımı ve girişi oldukça kolay olan e-okul üzerinden öğrenciye dair sınav sonuçları, devamsızlık bilgileri ve okul tarafından yapılan duyurulara ulaşmak için ilk yapmanız gereken, e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden öğrencinin T.C. kimlik numarasıyla öğrencinin okul numarasını eksiksiz bir şekilde girerek sisteme girmeniz. Bilgisayar üzerinden erişim sağlandığı gibi E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uygulaması akıllı telefonlarda da mobil olarak kullanılabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açıl e-okul, bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir.


#takdir ve teşekkür hesaplama
6 yıl önce