|

Taksim bombacısını örgüte sokan erkek arkadaşının fotoğrafı ortaya çıktı

İstiklal Caddesi'nde altı kişinin hayatını kaybettiği hain terör saldırısının faili Suriye uyruklu Ahlam Albashır'ı terör örgütüne sokan ve kod adı 'Hamedoş' olan terörist Hamed El Ali'nin fotoğrafı ortaya çıktı.

14:25 - 18/11/2022 Friday
Güncelleme: 14:28 - 18/11/2022 Friday
IHA
Ahlam Albashır - Hamed El Ali
Ahlam Albashır - Hamed El Ali

İstanbul'un kalbinin attığı İstiklal Caddesi'nde yaşanan hain terör saldırısının ardından başlatılan soruşturmada, yeni ayrıntılar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Altı vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklanan 17 kişi arasındaki fail Ahlam Albashır ile ilgili soruşturma iyice derinleştirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma dosyasında yer alan belge ve fotoğrafta, Albashır’ın örgütle ilk teması kurduğu, daha sonra PYD/YPG’li sorumlularla tanıştırdığı o teröristin kim olduğu ve nereli olduğu ortaya çıktı.

Kod adı 'Hamedoş'

Eylemi gerçekleştiren Ahlam Albashır adlı Suriyeli teröristin örgütle ilk temas kurmasına aracılık eden ve aynı zamanda sevgilisi olan PKK/YPG mensubu "Hamedoş" kod adlı Hamed El Ali isimli o teröristin izine ulaşıldı ve hakkında araştırma başlatıldı.

Teröriste ait fotoğraf ortaya çıktı

Araştırmalar sonucu ortaya çıkan fotoğraf karesinde, Suriye’nin kuzeyindeki Ayn El-Arab ve Koban nüfusuna kayıtlı PKK/YPG mensubu Hamed El Ali, bir araç içinde beyaz bir kıyafetle göze çarpıyor.

Bombalı saldırgan Albashır’ın "2017’de temas kurdum." dediği Hamedoş kod adlı terörist Hamed El Ali’nin, Fırat’ın batı yakasındaki Suriye’nin Cerablus kentinde faaliyet gösterdiği kaydedildi.

#İstiklal Caddesi
#terör saldırısı
#Hamed El Ali
#Ahlam Albashır
1 year ago