|

Taksim'de camiye onay çıktı

Taksim'de yapılması planlanan cami için Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan onay çıktı. Caminin yapılacağı yerdeki dükkanların tahliyesinden sonra ruhsatlandırma aşamasına geçilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/02/2017 Salı
Güncelleme: 05:03 - 7/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Cami, Taksim Sular İdaresinin 
hemen arkasında ve bin 482 
metrekarelik bir alanda yapılacak.
Cami, Taksim Sular İdaresinin hemen arkasında ve bin 482 metrekarelik bir alanda yapılacak.

Taksim'de yapılması planlanan ve Mimar Şefik Birkiye ile Selim Dalaman'ın imzasını taşıyan cami projesine, İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan onay çıktı. Projeye göre cami bin 482 metrekarelik bir alanda hayata geçirilecek.



YÜKSEKLİĞİ 30 METRE


Caminin taban oturumu 900 metre olacak. Taksim Camii için planlanan zemin üstü bina yüksekliği 20,70 metre, kubbe yüksekliği 9,6 metre, toplam mahya yüksekliği ise 30,3 metre. Planlanan yüksekliğin, cami alanına yakın iki kilisenin yüksekliğine denk olduğu öğrenildi. Caminin yapılacağı yer ise Taksim Sular İdaresinin hemen arkasında bulunuyor.



OTOPARK YAPILACAK


Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait arsa üzerine yapılması planlanan caminin üç kat altına 180 araçlık otopark ve konferans salonu yapılması da planlanıyor. Taksim Cami projesinin Kurul onayından geçmesinden sonra, sıra, alanda bulunan dükkânların tahliyesine gelecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yürüteceği süreçten sonra, ruhsatlandırma işlemi için Beyoğlu Belediyesi devreye girecek.


#Taksim
#Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu
7 yıl önce