|

Talimat Alman ajandan

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonunda Okmeydanı’ndaki İdil Kültür Merkezi’nde gözaltına alınanlardan biri BND ajanı çıktı. Alman Stephan Shak Kaçinski, terör örgütünün Avrupa-Türkiye bağlantısını sağlıyordu. Son eylemlerin talimatını da Ajan Kaçinski’nin verdiği belirtiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 00:02 - 4/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik önceki gün Okmeydanı'nda düzenlenen operasyonda İdil Kültür Merkezi binasında gözaltına alınan Almanya doğumlu Stephan Shak Kaczynski'nin (Kaçinski) şok bağlantıları ortaya çıktı. 'Serbest gazeteci' olduğunu iddia eden 52 yaşındaki Kaçinski'nin Alman istihbarat örgütü BND ile bağlantılı olduğu iddia ediliyor. Aslen Polonya kökenli olan Kaçinski, terör örgütünün Avrupa'daki üst düzey yöneticileri ile Türkiye'deki 'alan sorumluları' arasında bilgi akışını sağlıyordu. Teröristlere Avrupa'dan gelen talimatları ileten kurye


Kaçinski'nin sorgusu sürüyor.



1 HAFTA ÖNCE GELDİ


Şüphelinin son olarak bir hafta önce Türkiye'ye giriş yaptığı ve seçim öncesi kaos planları için eylem talimatını teröristlere bildirdiği belirtiliyor. Daha önce de Türkiye'ye birçok kez geldiği bilgisine ulaşılan Kaçinski, Türkiye'ye ilk girişini 2006'da yaptı. 2007, 2009, 2011 yıllarında da Türkiye'ye gelen ajan Kaçinski, 2014 yılındaki 'seyahatlarini' karayolu ile yapmayı tercih etti. 2015'te ise Türkiye'ye 2 kez giriş yapan Kaçinski, ilk gezisinde örgüt elemanlarıyla Nevşehir'de tatile gitti, talimatlarını aktardı. Almanya doğumlu şüpheli, ikinci turunda ise Yunanistan'da örgüt yöneticileri ile saldırı eylem planlarını görüştükten sonra bir hafta önce Türkiye'ye geldi ve ardından saldırılar meydana geldi.



MAHKEMELERİ TAKİP EDİYOR


Kaçinski ayrıca Almanya, Yunanistan, Belçika ve Türkiye'de terör örgütü üyelerinin mahkemelerdeki duruşmalarına katılarak süreci yakından takip ediyor. Örgütün konferanslarını da hiç kaçırmayan Kaçinski'nin, DHKP-C'nin Avrupa-Türkiye bağlantısını sağlayan kişilerin başında geldiği belirtiliyor. DHKP-C'nin 'legal' müzik topluluğu Grup Yorum üyeleri, gözaltına alınan Kaçinski'nin kendi misafirleri olduğunu iddia etti.










#Stephan Shak Kaczynski
#dhkpc
#okmeydanı
9 yıl önce