|

Talimatı sen mi verdin

“Sokağa çıkın” çağrısıyla 50 kişinin öldüğü Kobani olaylarını başlatan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın, “TSK yenilecek” açıklamasından bir gün sonra Dağlıca saldırısının gerçekleşmesi “Haberi var mıydı” yorumlarına yol açtı. Dağlıca'nın ardından bugün de Iğdır'da 12 polisin şehit olduğu hain bir saldırı düzenlendi.

Yeni Şafak
04:00 - 8/09/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 12:13 - 8/09/2015 الثلاثاء
Yeni Şafak

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Dağlıca'daki hain saldırıdan bir gün önce Almanya'da 'TSK yenilecek' açıklamasında bulunması soru işaretlerine neden oldu. Demirtaş'ın bu açıklaması saldırıdan haberinin olduğu yorumlarına neden oldu.



50 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ ÇAĞRIYI YAPMIŞTI


Halkı sokağa davet ederek 50 kişinin ölümüne neden olan olayları başlatan Demirtaş, temaslarda bulunmak üzere gittiği Almanya'nın Berlin kentindeki konuşmasıyla saldırıdan haberi var mıydı yorumlarına yol açtı. Burada yaptığı konuşmada Türk askeri ve polisine karşı savaş açtıklarını açıkça ifade eden Demirtaş, “Halk karşısında bütün ordular çaresizdir. İşte Tayyip Erdoğan'ın sarayının ordusu ve polisi de. Yenildiler, yine yenilecekler" dedi.



BİR GÜN ÖNCE


Demirtaş bu konuşmayı Dağlıca'daki hain saldırıdan bir gün önce yani 5 Eylül'de yaptı. Ardından 6 Eylül'de terör örgütünün saldırısı geldi. Demirtaş'ın bir gün önce yaptığı 'Yenildiler, yine yenilecekler' açıklaması, 'haberi var mıydı' yorumlarına yol açtı.



BUGÜN DE IĞDIR'A SALDIRI


Demirtaş'ın açıklamalarının ardından saldırılar devam ediyor. Bu sabah Iğdır'daki Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk bilgilere göre, 12 polis memuru şehit oldu.



YİNE KINAYAMADI


Demirtaş, Dağlıca'daki terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada da yine terör örgütü PKK'yı kınayamadı ve yüzeysel ifadelerle olayı geçiştirmeyi tercih etti. Seçimden barajı aşarak çıkan HDP, artık terör örgütüne verdiği desteği ve PKK'nın talimatları doğrultusunda hareket ettiğini açıkça ortaya koydu. Eş Genel Başkanları başta olmak üzere hergün terör örgütü PKK'nın sözcülüğünü yapan HDP'liler, ülkeyi adım adım kan gölüne çevirdi.


#Selahattin Demirtaş
#Demirtaş
#Dağlıca
#pkk
٪d سنوات قبل