|

Tanju Çolak gözaltında

Eski milli futbolcu Tanju Çolak, dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunan bir organize suç örgütüne yönelik operasyonda İstanbul’da gözaltına alınarak Ankara’ya götürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2017 Pazar
Güncelleme: 02:46 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Tanju Çolak
Tanju Çolak

Eski futbolcu ve spor yorumcusu Tanju Çolak Ankara merkezli bir operasyonda İstanbul’da gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunan bir organize suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde çeşitli adreslere eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyon kapsamında, eski milli futbolcu Çolak da İstanbul’daki evinde gözaltına alındı.

DOLANDIRICILIK ÇETESİ

Çolak, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden polislerin nezaretinde saat 14.30’da uçakla Ankara’ya götürüldü. Tanju Çolak, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgusu için Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne sevk edildi. Öte yandan, operasyonun Ankara ayağında da 23 kişi gözaltına alındı. Zanlıların organize suç örgütü kurarak dolandırıcılık faaliyetlerinde bulundukları iddia ediliyor.

23 AY HAPİS YATMIŞTI

Galatarasay ve Fenerbahçe’de de forma giyen Avrupa Gol Kralı olan eski futbolcu Tanju Çolak, daha önce kaçakçılık yaptığı gerekçisiyle yargılanmıştı. Özel vekaletle satın aldığı Mercedes marka otomobilin kaçak olduğu belirlenen Çolak, 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 23 ay hapis hapis yatan Çolak, 28 Şubat 1995’te salıverilmişti. Tanju Çolak bu olayın ardından futbol hayatını noktalamak zorunda kalmıştı.

#Tanju Çolak
#Gözaltı
#Dolandırıcılık
7 yıl önce