|

Tankerleri o yönetti

Yüzbaşı Ali S. darbe gecesi F-16'lara yakıt ikmali yapan tanker uçaklarını, Üs Komutanı Bekir Ercan Van’ın yönettiğini açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:05 - 8/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
10. Tanker Üs Komutanı 
Tuğgeneral Bekir Ercan Van
10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığında görevli Yüzbaşı Ali S, ifadesinde, TBMM, Özel Harekat Daire Başkanlığını ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesini bombalayan F-16'lara yakıt ikmali yapan tanker uçaklarını TSK'dan ihraç edilen 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın yönettiğini söyledi.



PKK OPERASYONU GİBİ GÖSTERDİLER


Ali S, ifadesinde, darbe girişimi akşamı Bakım Harekat Merkezinden “terörle mücadele” görevi gerekçesiyle saat 21.00'de üsse çağrıldığını anlattı. Ali S, “Ben de terörle mücadele görevi olduğunu düşünerek görev yerine gittim. Park sahasındaki yedek uçakla 3 uçağın da uçurulacağını duyunca, emri kimin verdiğini Bakım Harekat Merkezi'ne sordum. Onlar da 'Panter-1' diye bilinen telsiz kodunu kullanan üs komutanının verdiğini söylediler. 5 dakika sonra kendisi geldi. Normalde gelmez.” ifadelerini kullandı. Yüzbaşı Ali S, söz konusu durumu PKK'yı bitirecek çok büyük operasyon yapılacağı şeklinde yorumladıklarını anlatarak, şöyle devam etti:



BİR MİNİBÜS DOLUSU PİLOT GETİRDİ


“Üs komutanı, (Tuğgeneral Van) bir minibüs dolusu pilotla geldi, yakıt ikmali emrini de o verdi. Tuğgeneral Van, hızlı reaksiyon uçağının da uçmasını emretti ki bu uçak normalde yedektir. Üs komutanı uçuşu yönetirken yanında Mesut Baytürk teğmen, 3 uçağın uçacağı kadar mürettebatı vardı. o gün uçanların hepsinin kurmay olması bir rastlantı değildir. Ben vatanımı çok severim, böyle bir darbe girişiminin içinde değilim.”







#Bekir Ercan Van
#İncirlik 10. Tanker Üssü
#F-16
#Külliye'nin bombalanması
8 yıl önce