|

Tarlabaşı’na çağdaş mimari

İstanbul'un Tarlabaşı semti, Beyoğlu Belediyesinin projeleriyle, çevresel, tarihi, mimari ve kültürel değerleri korunarak yeniden yapılandırılıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/02/2016 Salı
Güncelleme: 00:47 - 23/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Alınan bilgiye göre, Avrupa'nın En İyi Kentsel Yenileme Projesi ödülünü kazanan Tarlabaşı 360 Projesi, 9 adadan meydana geliyor. Beyoğlu Belediyesi ve Çalık Gayrimenkul iş birliğinde gerçekleştirilen projeyle bir zamanların ticaret, sanat, eğlence ve yaşam merkeziyken zamanla kendine özgü mimarisinden uzaklaşan Tarlabaşı'ndaki tarihi binalar, aslına uygun olarak çağdaş bir mimari yorumla yenileniyor.





DÖNÜŞÜM YAŞANIYOR


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu'nda yaşanan dönüşüm ve Tarlabaşı 360 Projesi'ne ilişkin yaptığı açıklamada, Beyoğlu'nda binaların en az 100 yıllık olduğunu söyledi. Bu binaların betonarme teknolojisi ile değil tuğlalar üzerinde ayakta durduğunu belirten Demircan, şöyle konuştu: “Burası ameliyat gibi acil hastanın operasyonu gibi algılanırsa, asla abartmış olmayız. Tarlabaşı'nda yapılan tam bir mücadele projesidir. Burada gerçekten bir tarih yazılıyor” diye konuştu.


#çağdaş mimari
#Tarlabaşı
#Ahmet Misbah Demircan
8 yıl önce