|

Taş sopa oyunu golfü sevdirdi

Gençlerin spora ilgisini arttırmak adına sürdürülen çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Kars’ta gençler golfe alaka gösterirken, Van’da tekvando, Ardahan’da eskrim sporları ağırlık kazandı.

Yeni Şafak
04:00 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:33 - 20/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Kars'ta gençler golfe ilgi gösteriyor.
Kars'ta gençler golfe ilgi gösteriyor.

Gençleri spora teşvik çalışmaları uzunca bir süredir devam ederken Türkiye'de de bazı iller bazı spor dallarında öne çıkmaya başladı. Geçimlerini hayvancılıkla sağlayan Karslı gençlerin golf sevdası buna en büyük örneği oluşturdu. Bu kabiliyetlerini ortaya çıkaran şey ise, çoğunlukla çobanlık yapan gençlerin doğada taşla sopayla oynadıkları oyunlar.



ARDAHAN'DA ESKRİM


Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı, torba yasayla Okul Sporları Dairesi kurmaya hazırlanıyor. Okul Sporları Dairesi, genç kabiliyetlerin tespitinde ve spora teşvikte önemli vazife üstlenecek. Van'da tekvando, Ardahan'da eskrim, Antalya'da ve Kars'ta Golf sporunda başarılı gençlerin yetiştiğini açıklayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Kilis'te gençler voleybola alaka duyuyor. Tunceli'nde ise satranç ilgisi, tüm spor faaliyetlerinin üzerinde" diye konuştu. Antalya'da golf sahaları gençlere bu spora ilgi için gerekli imkanı tanırken Karslı gençlerin golf sporundaki başarısı dikkat çekici bulundu.



40 DALDA EĞİTİM


Halen okullarda 40 dalda spor eğitimi verildiğini belirten Kılıç, "Türkiye'de toplam lisanslı sporcu sayısı 6 milyon 775 bin 268 seviyesine kadar yükseldi. Bu sayı okul sporlarından 1 milyon 569 bin 228" dedi.


#Ardahan
#Eskrim
#Golf
7 yıl önce