|

Taşeron işçilere müjdeyi verdi

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik taşeron işçilere beklediği müjdeyi verirken, çözüm sürecini ise silahlarını yağlayanların bitirdiğini ifade etti.

Yeni Şafak
14:27 - 5/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:31 - 5/10/2015 Pazartesi
IHA

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik, Şanlıurfa'daki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeme dair konuları değerlendiren Çelik, taşeron işçilere iş güvencesi verileceğini belirtti. Asgari ücretin bin 300 lira olacağını söyleyen Çelik, terör örgütünün çözüm sürecinde silahlarını yağladığı için sürecin son bulduğunu belirtti.



Çelik açıklamasında, “Mutlaka hep birlikte bir kez daha sağduyu içerisinde değerlendirmemiz gerekiyor. Özgürlük diyenler, hak diyenler en temel hak olan yaşam hakkını, insanların sokaklarda dolaşma özgürlüğünü, seyahat özgürlüğünü dahi ellerinden alma mücadelesini veriyor. Öldürerek özgürlüklerini, özgürleşeceğini zannedenler tam bir diktatörlük örneğini sergiliyorlar. Burada net olarak ifade etmek istiyorum, çözüm sürecini baltalayanlar, ülkeyi tekrar çatışma ortamına sürükleyenler, çözüm süreci boyunca silah depolayanlardır. Mevcut durumu kim bozdu, kim tahrip etti. Kim silah depoladıysa onlar ülkeyi bu hale getirdi. Bunun başka bir cevabı var mı? Çözüm sürecinde ülkede huzur olsun, barış olsun ve demokratik birçok açılım yapılırken dağlara, yaylalara insanlar çıkarken, insanlar özgürlük şarkıları söylerken, böyle güzel bir ortam oluşmuşken silahları yağlayanlar bu süreci katledenlerdir. Kimse kusura bakmasın, hiç sağa sola çekmeye gerek yoktur. Yanlışa dönülmek istenmiyorsa yanlışın nerede yapıldığı bellidir ve Türkiye Cumhuriyeti dönemi boyunca ilk kez bu kadar huzur ortamı için gövdesini taşın altına koyan bir Cumhurbaşkanının imajını bozmak için gayret edenler, çözüm sürecinin asıl katilleridir. Çözüm sürecini onlar katlettiler” dedi.


Taşeron işçilere iş güvencesi sağlayacaklarını söyleyen Çelik, "Taşeronla ilgili yasa meclise geçmiş ve bakanlar kuruluna sunulmuştu. Hükümet kurulamadığı için gerekli netice alınamadı. Kamuda çalışan taşeronlara iş güvencesi getirdik. Bakınız karayollarında çalışan yaklaşık 6 bin işçimiz bu anlayışla şimdi kadroya geçti. Aynı şekilde kamuda çalışanlara iş güvencesi gelecek. Taşeron işçiler artık çalışacak mıyım, çalışmayacak mıyım diye endişe etmeyecek ve iş güvencesine sahip olabilecek” şeklinde konuştu.

#Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı
#AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik
#Faruk Çelik
#Şanlıurfa
8 yıl önce