|

Tatil göçü başladı

Bayram tatilini şehir dışında geçirmek isteyen İstanbullular dün mesai bitimiyle yollara düştü. TEM Otoyolu Mahmutbey mevkiinde kilometrelerce araç trafiği oluştu. Otogarlarda hareketlik yaşanırken, Avrupa’ya açılan sınır kapılarında uzun araç kuyrukları oluştu.

Yeni Şafak
04:00 - 26/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:14 - 26/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Tatil göçü başladı
Tatil göçü başladı

Bayram tatilini şehir dışında geçirmek isteyen İstanbullar yollara düştü. Dün mesai bitimiyle başlayan 10 günlük Kurban Bayramı tatili için memleketlerine ve tatil beldelerine gitmek için yola çıkan vatandaşlar trafik yoğunluğu oluşturdu. TEM Otoyolu Mahmutbey mevkiinde kilometrelerce araç trafiği oluştu. Her iki yönde de oluşan yoğun trafik havadan görüntülendi. Görüntülerde TEM Otoyolu Mahmutbey mevkiinde hem Ankara hem Edirne istikametinde yoğun trafiğin oluştuğu görülüyor. 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda 10 günlük bayram tatili öncesinde yaşanan hareketlilik havadan görüntülendi. Birçok firma talebi karşılamak için ek seferler koydu. Görüntülerde akşam saatlerinden itibaren yolcularını alacak yüzlerce otobüsün de beklediği görüldü.

SINIR KAPILARINDA YOĞUNLUK

Yıllık izinlerini tamamlayarak, yaşadıkları ülkelere dönmek üzere yola çıkan Türkler, sınır kapılarında uzun kuyruklar oluşturdu. Yunanistan’a açılan İpsala, Pazarkule ile Bulgaristan’a çıkılan Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapılarından çıkmak için bekleyenler, zaman zaman kuyrukta korna çalarak tepkilerini gösterdi. Türkiye’ye girerken de saatlerce kuyrukta beklediklerini aktaran Türk vatandaşları, yetkililerden uçak bilet fiyatlarının düşürülmesini istediklerini belirttiler. Bu arada, Türk Kızılayı ve Edirne Belediyesi, kuyrukta bekleyen vatandaşlara su ve sandviç dağıttı.

İskelelerde uzun kuyruklar oluştu

Kurban Bayramı tatili için yola çıkan vatandaşlar, Çanakkale iskelelerinde yoğunluğa neden oldu. Marmara ve Ege Bölgesi’nde yer alan kentlere ulaşmak için Çanakkale, Eceabat, Gelibolu ve Lapseki’deki iskelelere gelenler, zaman zaman uzun araç kuyrukları oluşturdu. Çanakkale iskelesinde 2 kilometreye ulaşan kuyrukta bekleyen vatandaşların bazıları kitap okuyarak zaman geçirirken, bazıları da cep telefonları ile çevreyi görüntüledi. Kısmi yoğunluk dikkate alınarak, dolan feribotlar kalkış saati gözetilmeden hareket etti. GESTAŞ AŞ seferlerini saatsiz olarak “doldur boşalt” sistemiyle yaptı.

Ulaşım yüzde 50 indirimli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) personeliyle bayramlaşan Başkan Kadir Topbaş, belediye meclisinin aldığı kararla bayram boyunca ulaşımın yüzde 50 indirimli olacağını bildirdi. Topbaş, “İBB olarak her bayram olduğu gibi yine bayram yapmayacağız, bayram yaptıracağız. İstanbulluların huzurlu bir bayram yapması için gayret gösteriyoruz” diye konuştu. Topbaş, şöyle devam etti: “Bu bayram da belediye meclisimizin aldığı kararla ulaşım yüzde 50 indirimli olacak. İtfaiye ve zabıtamız da görev başında olacak. Geçmişte İstanbul’a yakışmayan ve hayvanlara eziyet eden kurban kesimleri yapılırdı. Şimdi giderek modernleşen kurban kesim ve satış merkezlerimiz var”

Çeyrek milyon yolcuyla uçuş rekoru

Atatürk Havalimanı’nda dün tüm zamanların yolcu ve uçuş rekoru kırıldı. En çok talebin olduğu Türk Hava Yolları (THY) 196 ek sefer koyarken, özel havayolu şirketleri de artan yolcu talebinden memnun. Yaz tatili ve Kurban Bayramı nedeniyle tatil yörelerine veya memleketlerine gitmek için bilet alan vatandaşlar, havayolu şirketlerinin yüzünü güldürürken, artan talep üzerine ek seferler koyulması sonucu dün Atatürk Havalimanı’nda yolcu ve uçuş rekoru kırıldı. Atatürk Havalimanı’ndan bin 545 sefer yapıldı ve 250 bin yolcu geçiş yaptı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Cuma günü bin 545 uçak ve çeyrek milyon yolcumuzu misafir ediyoruz” bilgisini paylaştı.


#Tatil
#Yol
#Trafik
#Ulaşım
7 yıl önce