|

Tavşan aday taktiği devrede

AÜ Rektörü Şafak Ertan Çomaklı, FETÖ mensuplarının kendi belirledikleri “tavşan adayları” devlet kurumlarına yerleştirmek için çalışma yaptığını söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 23/01/2020 Perşembe
Güncelleme: 02:15 - 23/01/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Şafak Ertan Çomaklı
Şafak Ertan Çomaklı

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, FETÖ mensuplarının kendi belirledikleri “tavşan adayları” devlete entegre etmek için çalışma yaptığını söyledi. FETÖ’nün kamuya yeniden sızmak için “tavşan aday” taktiğini kullandığını anlatan Çomaklı, örgütün yine sessizce uzun vadede devlete hakim olabilme politikasını izlemeye çalıştığını ifade etti.

AYNI ANDA BAŞVURUYORLAR

Çomaklı, devlet kurumlarında işe girmek için başvurulara bir örgüt üyesi yerine birden fazla örgüt üyesinin aynı anda başvuru yaptığını, böylece yüksek puanlı bir üye elense bile benzer puandaki başka bir üyenin kurumlara sızmasının hedeflendiğini kaydederek, şöyle konuştu: “FETÖ mensupları, geçmişte uyguladıkları taktiklerden biri olan kendi belirledikleri ‘tavşan adayları’ devlete entegre etmek için çalışma yapıyorlar.”

O PUANLAR HİLELİ
  • “Geçmişte meslek sınavlarından hileli şekilde yüksek puan aldırmış oldukları kişileri kamuya yerleştirmeye çalışıyorlar. 100 üzerinden 99,9 gibi anormal yüksek puan alan çocuğu bir yere aday gösterdikleri zaman, onun yerine başka bir aday kazanamıyor. Onun elenebilme ihtimaline karşı yine aynı seviyede başka bir çocuğu daha oraya yerleştiriyorlar. Dolayısıyla birini almadığınızda, diğerini almaya mecbur kalıyorsunuz.” Çomaklı, “tavşan aday” yöntemine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Kamu idarecilerinin, başvuru yapan adayların son 10 yıllık puanlarına çok dikkat etmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.
#Şafak Ertan Çomaklı
#Anadolu Üniversitesi
#FETÖ
4 yıl önce