|

Tazminat yerine Gazze'ye kanarya

Oğlunun kanaryasını Filistinli çocuklara verilmek üzere Gazze yolcularına teslim eden Raşit Ekici, İsrail'den tazminat olarak bin kanarya istiyor. Ekici, 'Kazanırsam kanaryaları Filistinli çocuklara hediye edeceğim' dedi.

Oktay Mehmet
00:00 - 28/03/2013 Perşembe
Güncelleme: 00:14 - 28/03/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Tazminat yerine Gazze'ye kanarya
Tazminat yerine Gazze'ye kanarya

Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisine Antalya'dan binen yolculara oğlu Yusuf Ekici'nin çok sevdiği kanaryasını Filistinli çocuklara barış şarkıları söylemesi umudu ile teslim eden baba Raşit Ekici, İsrail askerlerinin öldürdüğü kanaryaya karşı İsrail'den tazminat olarak 1000 kanarya talep ediyor.

O BİR SEMBOLDÜ

İsrail'e, öldürülen kanarya ile ilgili manevi tazminat davası açmaya hazırlanan baba Ekici, 'Kazanırsam alacağım 1000 kanaryayı Filistinli çocuklara hediye edeceğim. İsrail'in özründe ne kadar samimi olduğunu göstermek istiyorum' dedi. Ekici, Filistinli çocuklara hediye etmeyi düşündüğü kanaryanın sessizliği sevdiğini ve silah sesleri arasında ötmeyeceği için ayrı bir önemi olduğunu ifade ederek İsrail'den kendi talebini de kabul etmesini beklediğini söyledi.


11 yıl önce