|

Tazminatlar Gazze''ye

Mavi Marmara şehitlerinin aileleri İsrail''in ödeyeceği tazminatları Gazze''ye bağışlayacaklarını açıkladı. İbrahim Bilgen''in oğlu Yusuf Bilgen Filistin''in bağımsızlığının daha önemli olduğunu belirterek "Tazminatı Gazze''ye göndereceğim" dedi.

Oktay Mehmet
00:00 - 24/03/2013 Pazar
Güncelleme: 21:16 - 23/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Tazminatlar Gazze''ye
Tazminatlar Gazze''ye

Tel Aviv yönetiminin Türkiye''den özür dilemesinin ardından Gazze''ye insani yardım götürürken Mavi Marmara''da İsrail askerlerinin saldırısında ölenlerin aileleri duygularını, ''Filistin''in bağımsızlığı önemli. Tazminatları Gazze''ye göndereceğiz'' sözleriyle dile getirdi.

İzmirli Mavi Marmara şehidi Cengiz Songür''ün yakın arkadaşı Harun Aktürk, ''Gazze ambargosu kalkmadıkça, Mescid-i Aksa özgür kalmadıkça bizim için tazminatın önemi olmaz'' dedi. Olaydan sonra bir araya gelen Mavi Marmara şehitleri yakınlarının söylediği ''O para bizim değil Gazzeli Müslümanlarıdır'' sözünü hatırlatan Aktürk, İsrail''den gelecek tazminatı Mescid''i Aksa''nın özgürlüğü ve Gazze''nin imarı için Gazze''ye bağışlayacaklarını ifade etti.

Saldırıda kardeşi Cengiz Songür''ü kaybeden İmdat Songür, '''Hükümet İsrail''e karşı ciddi, sağlam bir tavır aldı. Bu tavrından dolayı hükümetimize teşekkür ediyoruz''' diye konuştu. Siirtli Mavi Marmara şehidi İbrahim Bilgen''in oğlu Yusuf Bilgen de gelecek tazminatı Gazze''ye bağışlayacaklarını söyledi.

ABLUKA KALKMALI

Adıyamanlı Mavi Marmara şehidi Fahri Yaldız''ın kardeşi Habip Yaldız ise kendileri için önemli olanın tazminat değil, Gazze ablukasının kalkması olduğunu kaydetti. Gelişmelerin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade eden Yaldız, ''Gelinen noktayı Türkiye''nin zaferi olarak görüyoruz. Özür İsrail''in hatasını kabul etmesi anlamına geliyor'' dedi.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Şehit İbrahim Bilgen''in oğlu İsmail Bilgen, ''Mavi Marmara şehitlerinin başarısı olarak görüyoruz. Filistin''deki olayların takipçisi olacağız, İsrail''in adımlarını dikkatle izleyeceğiz. Zulümler ortadan kalkana kadar bizim geri durmamız beklenmesin'' diye konuştu.

Furkan adına ben gideceğim

Mavi Marmara''daki katliamda ölen Furkan Doğan''ın babası Ahmet Doğan, İsrail''in özrünü ve tazminatı ancak Gazze''deki ambargonun kaldırılmasıyla kabul edebileceklerini söyledi. Gazze halkının bir abluka içinde yaşadığına dikkati çeken Doğan, Gazze''de yaşayanların hür bir şekilde, hiçbir sınırlama olmadan hayatlarını sürdürmelerini istediklerini belirtti.

Doğan, '''Mavi Marmara''nın ve o gemiyle yola çıkanların amacı, tamamen ambargonun kaldırılması ve Gazze''nin dünya ile irtibatını sağlamaktı. Ambargonun kalktığını somut olarak göreceğimiz durum, Mavi Marmara benzeri ya da daha küçük bir gemiyle Gazze''ye doğrudan gitmek, yardım götürmektir. Benim de Furkan adına içinde olacağım yardım gemisi sorunsuzca Gazze''ye ulaşırsa o zaman ambargonun kalktığını bizzat yaşamış oluruz. Filistin''e tazminatlarla her türlü yardımı yapacağız''' diye konuştu.

11 yıl önce