|

TDV Uluslararası Öğrenci başvuruları başladı

Türkiye'de 108 ülkeden öğrencilere eğitim imkanı sağlayan Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) Uluslararası Öğrenci Programı'na başvurular başladı. Programdan faydalanarak Türkiye'de eğitim görmek isteyen öğrenciler için başvurular, 15 Nisan'da sona erecek

Yeni Şafak
17:10 - 1/03/2016 Salı
Güncelleme: 15:15 - 1/03/2016 Salı
AA

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Öğrenci Programları'ndan faydalanarak Türkiye'de eğitim görmek isteyen öğrenciler, "diyanet.org.tr" adresinden başvuru yapabilecek. Başvurular, 15 Nisan'da sona erecek. TDV Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, "Uluslararası İmam Hatip Lisesi", "Uluslararası Konuk Öğrenci Programı" ve "Uluslararası İlahiyat Programı" gibi projelerle 108 ülkeden öğrencilere Türkiye'de eğitim imkanı sunduklarını belirtti.



Uluslararası eğitim programlarıyla milletler arasında gönül köprüleri kurduklarını vurgulayan Tutkun, TDV desteğiyle eğitimlerini imam hatip liseleri ve ilahiyat fakültelerinde, lise, yüksek lisans ve doktora düzeyinde sürdüren 2 bin 404 öğrenci bulunduğunu bildirdi.



Uluslararası imam hatip liselerinde okuyan burslu öğrencilerin, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle, parasız yatılı statüsünde eğitimlerine devam ettiğini kaydeden Tutkun, "Amacımız dünyada, genel olarak eğitim öğretim, özelde ise din eğitimine erişim imkanından mahrum Müslüman toplumlara bu imkanı sunmaktır. Kuruluş amacımıza uygun şekilde dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman toplumların din eğitimini desteklemek ve gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.



870 öğrenci mezun olup göreve başladı


Uluslararası İmam Hatip Öğrenci Programı kapsamında Kayseri, Konya ve İstanbul'daki liselerde bin 36 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Tutkun, şöyle devam etti:


"Vakfımız imkanlarıyla Somali'den getirilen 198 öğrenci ise imam hatip liseleri, sağlık, tarım ve denizcilik meslek liselerinde eğitim hayatına devam etmektedir. Bugüne kadar Kayseri Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu, Uluslararası Pendik Kız Anadolu, Konya Uluslararası Mevlana Anadolu ve İstanbul Uluslararası Fatih Sultan Mehmet Anadolu imam hatip liselerinden 986 öğrencimiz mezun oldu."



Uluslararası Lisans Öğrenci Programı ile yurt dışındaki öğrencilere Türkiye'de üniversite eğitimi alma imkanı sunduklarını ifade eden Tutkun, "Dünyanın farklı ülkelerinden gelen bin 368 öğrencimiz, ilahiyat fakültelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim görüyor. Program kapsamında şimdiye kadar ilahiyat fakültelerinden 870 öğrencimiz mezun olarak, ülkelerine önemli vazifeler üstlenmiştir" bilgisini verdi.



Uluslararası imam hatip lisesi ve lisans başvurularının 1 Mart-15 Nisan'da "diyanet.org.tr" adresinden yapılabileceğini kaydeden Tutkun, değerlendirmelerin 15 Nisan-1 Mayıs'ta, mülakatların da 15 Mayıs-15 Haziran'da gerçekleştirileceğini bildirdi.



Tutkun, sonuçların 15-30 Haziran'da duyurulacağını ifade etti.

#TDV Uluslararası Öğrenci Programları
#Türkiye Diyanet Vakfı (TDV)
8 yıl önce