|

'Teftiş'e inceleme

Koray Aydın'ın, gözaltındaki Sedat Aban ile ilgili kendisine ulaşan iddiaları Teftiş Kurulu Başkanlığı'na incelettiğini açıklamasından sonra Teftiş Kurulu Başkanlığı da incelemeye alındı.

Yeni Şafak
00:00 - 9/09/2001 Pazar
Güncelleme: 15:48 - 21/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndaki Vurgun Operasyonu, kurban aramaya devam ediyor. Bakan Koray Aydın'ın istifasına rağmen Vurgun'da yeni boyutlar ortaya çıktı. DGM Savcısı Cengiz Köksal'ın yürüttüğü soruşturmada, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın vurgundaki ihmaline ilişkin ilginç ayrıntılara ulaşıldı.



İstifa eden Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'ın, DGM Savcısı Cengiz Köksal tarafından gözaltına alınan Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban'la ilgili kendisine ulaşan bilgileri Teftiş Kurulu Başkanlığı'na havale ettiğini ve soruşturma sonunda bir şey çıkmadığını açıklamasından sonra DGM, bu birimi de yakın takibe aldı. Bakan Aydın'ın göreve getirdiği belirtilen Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Aktaş ile ilgili de önemli iddialar ortaya atıldı. DGM'deki ilk sorgusunda konuşmayan Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban'ın son ifadelerinde Vurgun'la ilgili önemli bilgiler verdiği belirtildi. Gözaltındaki müfettişlerin ifadelerinden de Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Aktaş ile Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban arasındaki yakınlıkla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. İfadalerde, Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban'ın Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Aktaş'a Ankara Hilton Oteli'nin yüzme havuzu için 3 bin dolar ödeyerek sürekli giriş kartı çıkarttığı iddia edildi. Aban'ın ayrıca Aktaş'ın makam odasını ve lojmanlardaki evini yeniden döşettiği de ifade edildi.



#Koray Aydın
#Bayındırlık ve İskan Bakanlığı
#DGM
#Savcı Cengiz Köksal
#Teftiş Kurulu Başkanlığı
23 yıl önce