|

'Tek yolu var: Ruh atılımı gerçekleştirmek'

Yeni Şafak yazarlarının Türkiye ve dünyadaki gündeme dair analizlerini sizler için özetledik... Yusuf Kaplan köşesinde '10 yılda 100 yılın tohumlarını ekemezsek, yok oluruz' vurgusu yaptı. Hayrettin Karaman, Özlem Albayrak, Hasan Öztürk ve Ahmet Ulusoy da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni Şafak
09:11 - 10/02/2017 Cuma
Güncelleme: 09:27 - 10/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Hayrettin Karaman, Ahmet Ulusoy, Yusuf Kaplan, Özlem Albayrak ve Hasan Öztürk.
Hayrettin Karaman, Ahmet Ulusoy, Yusuf Kaplan, Özlem Albayrak ve Hasan Öztürk.

Yusuf Kaplan, Hayrettin Karaman, Özlem Albayrak, Hasan Öztürk ve Ahmet Ulusoy'un yazılarının en dikkati çeken bölümleri:






Rotamızı bulduk!

Türkiye'de, bu ülkenin çocuklarını aşağılık kompleksinin eşiğine sürükleyen, özgüvenini, düşünme melekelerini yok eden sömürgeci eğitim sistemi, yoz ve yozlaştırıcı kültür, sanat ve medya rejimi genç kuşaklarımızı kurşuna diziyor, ruhsuzlaştırıyor yaklaşık bir asırdır...




Oysa bu durum, tarihin akışını değiştiren, keşfedilmeyi, yeniden icat edilmeyi bekleyen, yeniden icat edildiğinde hem ülkemizin hem de insanlığın önünü açacak medeniyet iddialarımızı yitirmemize yol açıyor yalnızca...




Yüzyıldır yaşadığımız bu kültürel inkâr ve intiharın kaçınılmaz sonucu olarak bu toplum, yokolmanın eşiğine sürüklendi ama bu vefakâr ve cefakâr halkın, sabrı, basireti ve engin ferasetiyle ortaya koyduğu çabalarla kritik eşik aşıldı...






Müjdesi vardır...

Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da eşini yaratan, ikisinden birçok erkek ve kadın üretip yayan Rabbinize itaatsizlikten sakının. Adını anarak birbirinizden dilek ve istekte bulunduğunuz Allah'a saygısızlıktan ve akrabalık haklarına riayetsizlikten de sakının. Şüphesiz Allah sizin üzerinizde gözetleyicidir” (Nisa:1).




“Yetimlere mallarını verin, temizi pis olanla değişmeyin, onların mallarını kendi mallarınıza katarak yemeyin; zira bu büyük bir günahtır” (Nisa: 2).




“Evlilik çağına gelinceye kadar yetimleri deneyin; eğer onlarda akılca bir olgunlaşma görürseniz hemen mallarını kendilerine verin, büyüyecekler de mallarını alacaklar diye o malları israf ile ve tez elden yiyip tüketmeyin. Zengin olan (veli) yetim malına tenezzül etmesin, yoksul olan da kararınca yesin. Mallarını kendilerine verdiğiniz zaman yanlarında şahit bulundurun; hesap sorucu olarak da Allah yeter” (Nisa: 6).






Cumhuriyet'i yıkmak istedi sanki.

Osmanlı ailesine mensup olan Nilhan Osmanoğlu'nu referandumda “evet” oyu kullanacağını söylediği için savunanlar var, bir de O'na saldıranlar… Doğrusu, bir yandan İslamcı diye etiketledikleri, bedel ödemiş mahalle sakinlerine haksız, ahlaksız, neredeyse gözü dönmüş şekilde saldırıp, bir yandan da Nilhan Osmanoğlu'nu cansiperane savunanlara bakınca, insanın bu konuda tek laf edesi gelmiyor. Ama yine de bir şeyler söylemek isterim, çünkü mesele “evet” ya da “hayır”dan biraz daha derinde...




Nitekim herkesin referandumda “evet” ya da “hayır” deme hakkı var ve kimse bu iki seçenekten birini tercih etti diye terörist filan olmaz. Öteden bu yana demokrasi diyorsak ya da bir demokraside yaşamayı önemsiyorsak, “benim hakkım, ötekinin hakkının sonucudur” ilkesini içselleştirmek, o olmuyorsa en azından saygılı olmak durumundayız.






Kendilerini 'tek geçiyorlar!'

15 Temmuz darbe ve iç işgal girişiminden sonra ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) ve yayınlanan Kanun Hükmündeki Kararnameler (KHK) üzerinden bir söylem geliştirdiler.




İlk kez şu anda tutuklu olan HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş dillendirdi. Dedi ki, “Mağdur üretiyorlar. Mağdurlar üzerinden halk ayaklanması ile götürülecekler.”




O sustu bir süre sonra bu kez CHP lideri Kılıçdaroğlu sadece İzmir'de 100 bin mağdurdan söz etti. Yetinmedi, her fırsatta “sokak” çağrısı yaptı.




Sivil toplum adı altında örgütlenen CİA ve NATO aparatlarının sözcülerinden de hep aynı minvalde cümleler duyduk.






Dünyada var, bizde olunca kıyamet kopuyor

Dünyada 50'den fazla ülkede 80'in üzerinde benzer devlet fonları var.




15 büyük fonun varlık değeri 11 trilyon dolar.




Türkiye Varlık Fonunun hedefi 200 milyar dolar (yıllık merkezi yönetim bütçe gelirlerinden fazla)




Gelişmiş ülkesi de var, gelişmekte olan ülkesi de.




Norveç, ABD, Japonya, G. Kore, Rusya, Çin, Singapur, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, BAE v.s. çok sayıda ülkede devlete ait ulusal varlık fonları var.




Dünyada var, bizde olunca kıyamet kopuyor.






#Yusuf Kaplan
#Hayrettin Karaman
#Özlem Albayrak
#Hasan Öztürk
#Ahmet Ulusoy
7 yıl önce