|

Tekstil sektörü podyuma çıkıyor

Türk moda endüstrisinin dünyaya tanıtılmasında en önemli uluslararası etkinlik olarak kabul edilen İstanbul Moda Haftası başladı. Türk tekstilinin önemli markaları 24 Mart'a kadar küresel firmaların radarında olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2017 Salı
Güncelleme: 04:52 - 21/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Tekstil sektörü podyuma çıkıyor
Tekstil sektörü podyuma çıkıyor

Türk moda endüstrisinin dünyaya tanıtılmasında en önemli uluslararası etkinlik olarak kabul edilen Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul (MBFWI) başladı. 20-24 Mart 2017 tarihleri arasında Beyoğlu Grand Pera'da düzenlenecek MBFWI'nin yenilikleriyle katma değerli ve markalı ihracatta üstlendiği kaldıraç rolünü daha da pekiştirmesi hedefleniyor. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel ve sektör temsilcilerinin bir arada düzenledikleri basın toplantısıyla dokuzuncu sezonuna giren İstanbul Moda Haftası hakkında bilgi verdiler.



MARKALI ÜRÜN İHRACATI 2,5 MİLYAR DOLAR


Hikmet Tanrıverdi, MBFWI'yı bu anlayışla dizayn ettiklerini söyledi. Tanrıverdi, şöyle devam etti: “Halen 17 milyar dolar olan ihracatımızı orta vadede 30 milyar doların üzerine çıkarmak istiyoruz. Hedefimize ulaşmak için MBFWI'yı kaldıraç olarak kullanacağız. Markalı ürün ihracatımız hala 2.5 milyar dolar. Bunun da yolu tasarıma odaklanmaktan, katma değerli üretimi arttırmaktan geçiyor. Avrupa'daki en büyük rakibimiz İtalya bir kilogram hazır giyim ihracatına karşılık 50 doların üzerinde gelir elde ederken biz henüz 20 dolarlardayız.”



99 Türk markası 110 ülkede


BMD Başkanı Sinan Öncel de büyük bölümü hazır giyim olmak üzere 99 Türk markasının 110 ülkede yaklaşık 2 bin 500 mağazası ve 12 bin satış noktasının bulunduğunu belirterek, “İstanbul markalar açısından önemli bir merkez olarak algılanıyor. Önümüzdeki dönemde tasarıma önem vereceğiz” dedi.




#Türk moda endüstrisi
#Grand Pera
#İhracat
7 yıl önce