|

Tele-dolandırıcıların lideri de cezaevinde

2 ay önce Aydın Umur’u tuzağa düşüren ve 1 milyon 300 bin lirasını dolandıran çetenin bir numaralı ismi Hüseyin L. tutuklanarak cezaevine kondu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/06/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:34 - 4/06/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul'da 11 nisanda kendilerini savcı ve emniyet amiri olarak tanıtan iki şüpheli, 86 yaşındaki emekli yüksek mimar Aydın Umur'a ulaşarak, “Kimlik bilgileriniz örgütün eline geçti. Operasyon yapacağız. Tüm paranızı teslim edin” dedi. Umur, tele-dolandırıcılara iki günde bir milyon 300 bin lira kaptırdı.



İKİ AKRABA TUTUKLANDI


Üç gün süren seri dolandırıcılıkta ilk gün, Aydın Umur evine gelen şahıslara 300 bin liralık altın ve dövizi elden teslim etti. İkinci gün ise Umur'a Şişli'deki banka hesabından tam 1 milyon lira çektirdi. Bankadan çektiği paraları bir bavula dolduran Umur'un, ağırlığı nedeniyle taşımakta güçlük çektiği bavulu sürükleye sürükleye götürmesi kameralara da yansıdı. Umur bu parayı da kendi eliyle teslim etti. İki günde dolandırıcılara bir milyon 300 bin lira kaptıran Aydın Umur, bir akrabasına durumu anlatınca dolandırıldığını anladı. Yaşlı adam, polisle işbirliğine gitti ve “400 bin lira daha vereceğim” diyerek buluştuğu İdan A. (26) ile A.A.'yı (16) yakalattı. İdan A.'nın dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından sabıkalı olduğu ortaya çıktı. Şanlıurfa doğumlu iki akraba tutuklandı.





ARAMALAR 2 AY SÜRDÜ


Bu olayla ilgili 2 kişinin tutuklanmasının ardından çetenin bir numarasının Hüseyin L. (23) olduğu tespit edildi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri 2 ay sürdürdüğü takip sonucu Hüseyin L.'nin yerini tespit etti. Düzenlenen operasyonla telefonla dolandırıcılık yapan Hüseyin L. yakalandı. Soruşturmanın ardından adliyeye gönderilen Hüseyin L. tutuklanarak cezaevine gönderildi.


#Aydın Umur
#Tele-dolandırıcılar
8 yıl önce