|

Telefonu imha etmek istedi

Rusya Büyükelçisi Karlov’u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş’a suikast emrini ulaştırdığı belirtilen FETÖ abisi Şahin Söğüt tutuklandı. Söğüt, takipten kaçmak ve internet görüşmelerinde kullandığı sim kartsız telefonu gözaltındayken tuvalete atmak istedi. Polisin müdahale ettiği Söğüt daha sonra telefonu yere fırlatıp kırmaya çalıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:37 - 7/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Şahin Söğüt - Mevlüt Mert Altıntaş
Şahin Söğüt - Mevlüt Mert Altıntaş

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastındaki FETÖ şeması netleşiyor. Soruşturmada suikastla bağlantılı 7 kişi tutuklanırken, FETÖ’cü polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın örgütteki mahrem hücresi deşifre ediliyor. Ankara Savcısı Adem Akıncı'nın yürüttüğü soruşturmada ilk önce Altıntaş'ın bağlı olduğu 'zümre başkanı' S.Y. tespit edildi. FETÖ davası kapsamında Ankara’da tutuklu yargılanan ‘zümre başkanı’ S.Y., hücre yapılanmasında altında bulunan Söğüt’ü fotoğraftan teşhis etti.

İTİRAFÇI YAKALATTI

İtirafçı S.Y., örgüt içerisinde ‘öğretmen’ konumunda olan Söğüt ile aynı hücrede olduklarını kabul ederken, “zümre başkanıydım” dediği öğrenildi. Derinleştirilen soruşturmada daha sonra Altıntaş'a örgütün suikast talimatını iletten örgüt abisi Şahin Söğüt gözaltına alındı.


KARTSIZ TELEFON

Polisin 1 aylık takibinin ardından saklandığı evde yakalanan örgüt abisi Söğüt'ün üzerinden 'sim kartsız' telefon ele geçirildiği öğrenildi. Telefona tedbir amaçlı hat takmadığı belirtilen Söğüt'ün, görüşmelerini internet üzerinden yaptığı belrtiliyor. Gözaltına alındıktan sonra emniyete götürülen Söğüt'ün telefonu yok etmeye çalıştığı ileri sürüldü. Söğüt, gözaltında tutulduğu sırada delil poşetindeki telefonu alıp tuvalete atmaya çalıştı. Polisler müdahale etmeye çalışırken de Söğüt, telefonu yere atarak kırmaya çalıştı. Hasar gören telefon incelenmeye alındı. Soruşturmanın kilit ismi olarak görülen Söğüt'ün, önemli bir delili tuttuğu için telefonu imha etmeye çabaladığı değerlendiriliyor.

  • Suikast abisi tutuklandı
  • Şahin Söğüt, savcılık sorgusunda, “Psikolojik olarak ifade verecek durumda değilim” diyerek susma hakkını kullandı. “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve Tasarlayarak kasten adam öldürme” suçlarından cezaevine gönderilen Söğüt’ü katil Mevlüt Mert Altıntaş’ın radikalleşmesi, çeşitli dini gruplar ve terör örgütleri ile irtibatlanması noktasında faal rol oynadığı belirtildi.
#FETÖ
#Şahin Söğüt
#Mevlüt Mert Altıntaş
6 yıl önce