|

Temizlik uzadı

Cizre, teröristlerden temizleniyor. İlçedeki sokaklara hendek kazan, barikat kurup bomba yerleştiren PKK’lılara yönelik operasyonda birçok teröristin öldürüldüğü öğrenildi.

Yeni Şafak
04:00 - 6/09/2015 Pazar
Güncelleme: 08:28 - 6/09/2015 Pazar
Yeni Şafak

Cizre'de Şırnak Valiliği'nin önceki akşam ilan ettiği sokağa çıkma yasağı dün de sürdü. İlçede PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen YDG-H mensuplarına yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı. Güvenlik güçlerine yönelik çok sayıda saldırının faili olarak aranan PKK'lıların ilçedeki bazı evlerde saklandığı istihbaratı sonrası başlayan harekata jandarma birlikleri ile özel harekat polisleri katıldı. Teröristlerin bombalı tuzaklar eşliğinde kurduğu hendekler tek tek temizlenirken, güvenlik güçlerinin zırhlı araçlar eşliğinde girdiği sokaklardan gün boyu silah ve bomba sesleri yükseldi.



'KATLİAM' YAYGARASI


İlçe merkezinden geçen ve Irak'a açılan 'uluslararası ipek yolu'nda ulaşımın durmasına yol açan operasyon, neredeyse her gün yasadışı olaylara sahne olan ilçenin Nur, Yafes ile Cudi mahallelerinde yoğunlaştı. İlçede GSM operatörlerine ait telefonlar ve internet bağlantıları da kesik durumda. Çok sayıda baz istasyonu ve fiberoptik kabloların PKK'lılarca tahrip edildiği Cizre'de 'temizlik harekatı' sürerken, özellikle sosyal medyadaki PKK yandaşları ilçede katliam olduğu asparagasını yaymaya çalıştı.



Çatışma sürüyor






Cizre'de polise ait zırhlı araçların mahallelere girmesini engellemek için barikat kuran teröristler mevzilendikleri yerlerden polise ateş açtı. Önceki gece başlayan ve dün gün boyu süren sıcak anların ardından en az 4 terörist ölü, birçoğu yaralı olarak ele geçirildi. Çatışmalar akşam saatlerinde de sürdü. Teröristlerin polise ait Kobra araca roketle atması sonucu 4 polis yaralandı. Öte yandan personelinin çoğu ilçede ikamet eden Şerafettin Elçi Havalimanı'ndaki tüm uçak seferleri iptal edildi. Kapanan yollar nedeniyle Silopi, Nusaybin ve İdil'de araç kuyrukları oluştu.



Bölge sorumlusu yakalandı






Tunceli'deki saldırı sonrası başlatılan operasyonda 'Gabar-Dersim' kod adlı terörist yakalandı. Kimliğinin Düzgün Biter olduğu öğrenilen teröristin, PKK'nın sözde bölge sorumlusu olduğu öğrenildi.



Hamile kadına kurşun






Diyarbakır'ın Sur ilçesinde hendek kazıp barikat kuran teröristlere yönelik operasyon düzenlendi. PKK'lılarla yaşanan çatışmada hamile bir kadın kur- şunların hedefi oldu. Gönderilen ambulans, yaralı S.O'nun (46) bulunduğu sokağa çatışmadan ötürü bir süre giremedi. Yaklaşık 2 saat sonra hastaneye götürüle- bilen kadının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.





#hendek
#terör olayları
#diyarbakır
9 yıl önce