|

Tercihte puana değil dilime dikkat

Liselere girişte tercih maratonu bugün başlıyor. Uzmanlar öğrencilerin tercihlerde puanlardan çok yüzdelik dilimlere bakmalarını tavsiye ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:58 - 1/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
LGS'te tercih maratonu bugün başlıyor.
LGS'te tercih maratonu bugün başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Liselere Giriş Sınavı’nın (LGS) sonuçlarını açıklamasının ardından bugün de tercih maratonu başlıyor.

13 Temmuz’a kadar sürecek tercih sürecinde işlemler “https://e-okul.meb.gov.tr” internet adresinden yapılabileceği gibi öğrencinin mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden de gerçekleştirilebilecek.

SORU İŞARETLERİ GİDERİLDİ

Yayımlanan Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ile yerleşmeye ilişkin detaylar ortaya çıkarken, adayların kafasındaki ‘LGS Puanları ve yüzdelik dilimler ne anlama geliyor?’, ‘Fen Liselerinin Toplam Kontenjanı Ne Kadar?’, ‘Anadolu Liselerinin Toplam Kontenjanı Ne Kadar?’ gibi soru işaretleri de giderildi.

YÜZDE 13’TE OLANLAR

Bu sene açıklanan LGS puanları, öğrenci ve velilerde geçmiş yıllardaki TEOG’la kıyaslandığında çok düşük algısı oluşturdu. Ancak uzmanlar öğrenci ve velilerin puanlardan çok yüzdelik dilimlere bakmalarının okul tercihlerinde daha isabetli olacağını söylüyorlar. Geçmiş yıllarda 340 puan alan bir öğrenci Anadolu liselerine yerleşemezken, bu yıl aynı puanla öğrencilerin sınavlı öğrenci alan okullara yerleşmesinin mümkün olabileceğini belirtiyorlar. Bu anlamda genel yüzdelik dilimi yüzde 13 olan öğrenciler okullara yerleşebilecek.

#LGS
#TEOG
6 yıl önce