|

Terör yasası değişmeyecek

Avrupa'nın terörle mücadele yasasının değişmesi konusunda yaptığı baskının sonuç vermeyeceğini ve yasada herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceğini vurgulayan AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, söz konusu yasa ile hem Türkiye'nin hem de Avrupa'nın korunduğunu söyledi. Çelik ve İngiltere'nin Avrupa ve Amerika'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, AB Bakanlığındaki görüşmeleri öncesinde açıklamada bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:26 - 5/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Çelik, “En son Reina saldırısında olduğu gibi bu şekilde saldırılarla karşı karşıya olan bir ülkeye terörle mücadele yasasını değiştir demek, hem Türkiye'nin hem de Avrupa'nın güvenliğini tehlikeye atmaktır. Bu doğru bir yaklaşım olmaz” diye konuştu. Egemen bir devlet olarak kendi güvenliğinin yanı sıra Avrupa'nın güvenliğini de sağlayan bir konumda olan Türkiye'nin bu konuda taviz vermesinin söz konusu olamayacağını söyleyen Çelik, “İstenirse bir çözüm yolu bulunur.



BAHANELER SÜRECİ TIKAR


İstenmezse bu şekildeki bahanelerle süreç tıkanmış olur. Bundan sonra bahanelerle mi hareket ediliyor, yoksa gerçekçi bir zeminde mi arayış sürdürülecek göreceğiz” dedi. Muhataplarına Türkiye - AB arasında bir zirve yapılması gerektiğini ilettiğini hatırlatan Çelik, “Bir AB-Türkiye zirvesinin yapılması teklifimiz olumlu karşılandı” dedi.


#Ömer Çelik
#Alan Duncan
#Terör yasası
7 yıl önce