|

'Terör yok edilmesi gereken bir sorun'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ile bir araya geldi. Berger yaptığı konuşmada terörizmin tüm dünyanın sorunu olduğunu belirterek, "Terörizmle mücadelede neler yapılacağını hep birlikte ele alacağız." dedi.

Yeni Şafak
18:08 - 18/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:21 - 18/11/2017 Cumartesi
AA
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki heyet ile Gaziantepte bir araya geldi.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki heyet ile Gaziantepte bir araya geldi.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki heyetle buluştu.

Berger ve beraberindeki AB üyesi ülkelerin büyükelçileri için tarihi Hışva Han'da program düzenlendi.

Programa Bakan Şimşek, Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer ilgililer katıldı.

Vali Yerlikaya, burada yaptığı konuşmada Gaziantep'in Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden birisi olduğunu, Suriye'deki insani krizin çözülmesi konusunda da önemli katkılar sağladığını söyledi.

Gaziantep halkının çok sayıda Suriyeli sığınmacıyla kardeşlik hukuku içinde yaşadığını belirten Yerlikaya, Suriyeli çocukları kendi çocuklarından ayrı görmeyerek eğitimlerine devam etmelerini sağladıklarını anlattı.

Yerlikaya, terör konusuna değinirken de tüm devletlerin terörün her türlüsünü reddetmesi ve tüm terör örgütleriyle topyekün mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger de terörizmin tüm dünyanın sorunu olduğunu belirterek, "Bu sorun, tüm dünyada yok edilmesi gereken bir sorun. Terörizmle mücadelede neler yapılacağını hep birlikte ele alacağız." dedi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, heyet üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

#Christian Berger
#Gaziantep
#Mehmet Şimşek
6 yıl önce