|

Teröre destek operasyonu

izmir'de FETÖ’ye finansal destek soruşturmasında 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Gediz Üniversitesi kurucusu Abdullah Kavuk da bulunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/08/2016 Pazar
Güncelleme: 22:58 - 6/08/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, bazı iş adamlarının da aralarında bulunduğu 22 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.



MALİS POLİS BASTI


Belirlenen adreslere giden Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri 10 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında gayrimenkul, otomotiv, akaryakıt sektöründeki yatırımlarıyla tanınan Abdullah Kavuk ile amcaoğlu Mehmet Kavuk ve bazı iş adamları ve şirket yöneticileri bulunuyor. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, Mehmet Kavuk'un evinde 1 dolarlar ele geçirildiği bildirildi. Abdullah Kavuk, aynı zamanda, kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyeleri arasında yer alıyordu. Örgütün avukat yapılanmasının başında olduğu öne sürülen avukat Ali Aksoy da tutuklandı.



AKADEMİYE MERCEK


Kayseri'de de kapatılarak Erciyes Üniversitesi'ne bağlanan Melikşah Üniversitesi'ne yönelik operasyonda aralarında akademisyenler ve üniversite yöneticilerinin de bulunduğu 100 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bu kişilerden 63'ü yakalandı. Ankara'da ise eski Hacettepe Teknokent yönetimine FETÖ soruşturması başlatıldı. FETÖ soruşturması kapsamında Karadeniz Teknik Üniversitesinde görevli 7 akademik personelden 6'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İZMİR


#Paralel Devlet Yapılanması
#Abdullah Kavuk
8 yıl önce