|

Terörist Gülen’i savundu!

Teröristbaşı Fetullah Gülen’in bir numaralı sanık olduğu FETÖ çatı davasında savunma yapan İlhan İşbilen, FETÖ ve Gülen aleyhinde tek kelime etmedi. İşbilen, bir müştekinin “Fetullah Gülen’interör örgütü lideri olduğunu kabul ediyor musunuz?” sorusuna, “Böyle bir şeyi kabul etmiyorum” diyerek Gülen’i savundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:50 - 23/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında olduğu 73 kişi hakkında Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan çatı davanın ikinci duruşması yapıldı. Sanıklardan Hidayet Karaca ile Kazım Avcı duruşmaya cezaevinden görüntü olarak bağlanırken, İlhan İşbilen, Alaaddin Kaya, Dilaver Azim, Ali Çelik ve Abdülkadir Aksoy duruşma salonunda hazır bulunduruldu.



ÇELİŞKİLİ İFADELERİ SORULDU


Mahkeme Başkanı Selfet Giray, önceki gün uzun bir savunma yapan İşbilen'e emniyet ifadesiyle olan çelişkileri sordu. Giray'ın “İfadenizde Fetullah Gülen'in devlet içerisinde alternatif devlet olmasına müsaade etmeyeceği belirtmişsiniz. Neye istinaden bunu söylüyorsunuz?” sorusuna İşbilen, “O günkü tanıdığım Fetullah Gülen için demiştim. O günlerde edindiğim intiba bu şeklindeydi. Kasetleri ile vaazları bunlar her yerde var, dinlediklerim içinde böyle bir şeyle karşılaşmadım” ifadesini kullandı.



İSTİŞARE HEYETİNDE YOKMUŞ


Soruşturma Savcısı İsmail Şafak da İşbilen'e “İddianamede önemli kararların istişare heyeti tarafından alındığı ve sizin de bu heyetin üyesi olduğu belirtiliyor. Kumpas davalarıyla ilgili kararlar, yargıya, emniyete yerleştirilen adamlara ilişkin kararlar İstişare Heyeti tarafından mı alınıyordu yoksa Fetullah Gülen tek başına mı karar alırdı?” sorusunu yöneltti. İşbilen ise “Böyle bir İstişare Heyetinde yokum. Hiçbir yerde değilim. Dün savunmama başlarken de 15 Temmuz olayını hiç tasvip etmediğimi, edemeyeceğimi ifade eder cümle kurdum” karşılığını verdi.






TERÖRİSTBAŞINI ÖRGÜT LİDERİ OLARAK GÖRMÜYORMUŞ


Bunun üzerine, müştekilerden Önder Gökçekaya da “Fetullah Gülen'in terör örgütü yöneticisi olduğunu kabul ediyor musunuz?” şeklinde sordu. İşbilen, “Hayır efendim, böyle bir şeyi kabul etmiyorum” dedi. 15 Temmuz'u kınadığını belirten İşbilenin savunması boyunca Gülen'e toz kondurmaması dikkatlerden kaçmadı. İşbilen'in bu tutumu duruşmaya katılan müşteki ve taraf avukatlarından tepki gördü.



GÜLEN'DEN EMİR ALMADIM!


Savcının, “15 Temmuz'u kimler yaptı?” sorusu üzerine ise İşbilen, “Hiç böyle bir şeyden haberim yok. Ancak medyadan, Sayın Cumhurbaşkanımızdan, diğer şeylerden duyuyorum” dedi. Müşteki avukatlarının sorusu üzerine İşbilen, Fetullah Gülen'den emir ve talimat almadığını, TUSKON ile Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı üyesi olmadığını ancak TUSKON'un etkinlikleri ile Abant Toplantıları'na katıldığını kaydetti.


#Fetullah Gülen
#FETÖ
#İlhan İşbilen
#15 Temmuz
7 yıl önce