|

Terörist kıyafeti giyen vurulur

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Türkiye’nin başlatacağı üçüncü harekatın Münbiç’e olacağını söyledi. Bozdağ, “Eğer ABD’li askerler teröristlerin kıyafetini giyer ve teröristlerin arasında onlardan gözükerek TSK’ya karşı saldırırlarsa hiç tereddütsüz bu noktada bir ayrım yapma şansımız olamaz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 5/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:54 - 5/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ

Türkiye’nin başlatacağı üçüncü harekatın Münbiç’e olacağını söyleyen Bozdağ, “Eğer ABD’li askerler teröristlerin kıyafetini giyer ve teröristlerin arasında onlardan gözükerek TSK’ya karşı saldırırlarsa hiç tereddütsüz bu noktada bir ayrım yapma şansımız olamaz” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CNN Türk televizyonunda katıldığı programda, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı ve sonrasına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin ABD’li yetkililere bugüne kadar “Siz Afrin’den teröristleri çıkarmazsanız, Afrin’e gireriz, Fırat Kalkanı gibi bir harekât başlatırız. Eğer Münbiç’ten bunlar çıkmazsa Münbiç’e gireriz, Fırat’ın doğusuna gireriz” dediğini aktaran Bozdağ, Türkiye’nin ABD’li yetkilileri ‘bugüne kadar hiç aldatmadığını’ kaydetti. “Onun için eğer Münbiç teröristlerden temizlenmezse Türk Silahlı Kuvvetleri bundan sonra elbette milletimizin ve devletimizin bekası için bunu yapar. Türkiye’nin bu noktada tercihi yoktur. Bizi böylesi adımları atmaya kimse mecbur etmemelidir. Mecbur edince de ‘Neden Türkiye bu adımları attı’ diye sorgulamaya hakkı yoktur” diyen Bozdağ, Münbiç’teki teröristlerin arasına karışmış ‘ABD askerlerinin de hedef olacağını’ vurguladı. Bozdağ şunları söyledi:

BUNU HİÇ İSTEMEYİZ AMA

“Biz şunu net söylüyoruz; Zeytin Dalı Harekâtı’ndan sonra eğer buralarda bir gelişme olmazsa Türkiye’nin başlatacağı üçüncü harekat bu bölgeye (Münbiç) olacaktır. Bunu net söylüyoruz. Bizim bu noktada kararlılığımızı kimse sınamamalıdır. ABD’li yetkililer ‘Biz Türkiye ile karşı karşıya gelmeyiz’ diye açıklama yaptılar. Biz de aynı şeyi söylüyoruz. ABD ile Münbiç’te veya Fırat’ın doğusunda veya başka bir yerde karşı karşıya gelmeyi hiç istemeyiz. Ama bu konuda Türkiye’nin gösterdiği hassasiyetin bir benzerini ABD’nin de göstermesi lazım. Eğer ABD’li askerler teröristlerin kıyafetini giyer ve teröristlerin arasında onlardan gözükerek Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı saldırırlarsa hiç tereddütsüz bu noktada bir ayrım yapma şansımız olamaz.”

SİLAH ÇEKEN HEDEF OLUR

“ABD yönetiminin askerlerine, ‘Türklerle karşı karşıya gelmeyin, gelmemek için dikkat gösterin, operasyon bölgelerinden uzak durun, eğitim donatım işlerini bırakın, silah yardımı yapmayın’ demesi ve o bölgelerden uzaklaştırması gerekli. Ancak bize karşı bir saldırı olursa bunu yapanlar karşılığını mutlaka görecektir. Ama biz net söylüyoruz, müttefikimiz ABD ile karşı karşıya gelmeyi istemeyiz. Eminim ki onlar da Türkiye ve TSK ile karşı karşıya gelmeyi istemezler. Bizim karşımızda teröristlerle beraber kim silah çekerse o bizim hedefimiz olur.”

  • İstihbarat veriyorlar
  • Bozdağ, ABD’nin PKK’ya anlık istihbarat verdiği iddialarını şöyle cevapladı: “PKK/PYD’li teröristleri eğiten, donatan, lojistik destek veren, silah veren ABD’dir. Bunu yapan istihbarat vermez mi? Çok net. O istihbarat Afrin bölgesine direkt verilmiyor ama öbür taraftan terör örgütüyle içli dışlı olan, Münbiç’te askerini tutan, onlarla beraber olan ABD’nin bunlarla bir şey paylaşmadığını düşünmek için çok saf olmak lazım. Biz onun için diyoruz ki madem dostuz, madem müttefikiz, Türkiye’nin düşmanlarına, Türkiye’nin sınırında bir terör yapılanması yapmak isteyen teröristlere dost ve müttefik olarak destek vermeyin. Bu, dostluğa da sığmaz, müttefikliğe de.”

#Bekir Bozdağ
#Türkiye
#Münbiç
6 yıl önce