|

Terörle mücadele mi iş birliği mi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs’ın bir dönüm noktası olacağını, sadece cumhurbaşkanı seçilmeyeceğini, Türkiye’nin gelecek asrına da yön verileceğini söyledi: Ya terörün başını ezenleri ya da FETÖ’cü ve bölücülerle iş birliği yapanları seçeceğiz. Tavrımızı inşallah çok güçlü şekilde ortaya koyacağız.

04:00 - 4/05/2023 Perşembe
Güncelleme: 04:10 - 4/05/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize ve Tranzon’daki 100 binden fazla vatandaşla bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize ve Tranzon’daki 100 binden fazla vatandaşla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs’ta son yepyeni bir destan yazmaya hazırlandıklarını söyledi.

Rize 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’ndaki mitingde 80 bin hemşehrisiyle buluşan Erdoğan, alandaki kalabalığın 14 Mayıs’ın müjdesi olduğunu belirtti.

AZİZ VATANI BERABER YÜCELTTİK

Rizelilerle, 21 yılda 15 seçim zaferine imza attıklarını, Türkiye’yi tarihinin en büyük başarılarıyla beraber tanıştırdıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Bizden önceki 70 yılda yapılamayan eserleri 21 yıla sizlerle beraber sığdırdık. Milletimizin iradesine vurulan prangaları beraberce parçaladık. Ülkemizi nice fırtınanın içerisinden güvenli sahillere beraber çıkardık. Terör örgütlerinin birlik ve beraberliğimize yönelik kalleş saldırılarını beraberce püskürttük. Her karışında bir şehit yatan bu aziz vatanı ihanet çeteleri karşısında beraber savunduk, beraber yücelttik. Havalimanından yollara, köprülerden tünellere nice yatırımı ülkemize yine son 21 yılda beraberce kazandırdık. Rize ile birlikte ülkemizin 81 vilayetini eser ve hizmetlerimizle nakış nakış işledik.”

İŞTE 21 YILLIK KARNEMİZ

Alandakilere AK Parti’nin bugüne kadar yaptığı çalışmaların videosunu izleten Erdoğan, şunları söyledi: “Bunlar, bizim ülkemize olan hizmet aşkımızın sadece birer örneğidir. Bunlar, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla neyi kastettiğimizin birer işaretidir. Son 21 yılda başardıklarımızdan aldığımız güçle şimdi yepyeni bir destan yazmaya hazırlanıyoruz.”

GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN İLK ADIMI OLACAK

“Millet olarak, şimdi çok daha büyük atılımların eşiğindeyiz. Bunun adı ne biliyor musunuz? Türkiye Yüzyılı, bunun adı, şahlanış dönemidir. 14 Mayıs, büyük ve güçlü Türkiye idealinin ilk adımı olacaktır. 14 Mayıs, inşallah Türkiye Yüzyılı’nın başlangıç noktası olacaktır. Öyle bir ses verin ki tüm Türkiye’den işitilsin. Öyle bir haykırın ki Pensilvanya’daki hainlerin kabusu olsun. Öyle bir gürleyin ki Kandil’deki terör baronlarının dizlerinin bağı çözülsün.”

SEÇİMLER BİR DÖNÜM NOKTASI

“14 Mayıs seçimleri bir dönüm noktası olacak. 14 Mayıs’ta sadece ülkemizi yönetecek Cumhurbaşkanı’nı ve Rize’yi temsil edecek milletvekillerini seçmeyeceğiz aynı zamanda Türkiye’nin gelecek asrına da hep birlikte yön vereceğiz. Ya terörün başını ezenleri ya da FETÖ’cü ve bölücülerle iş birliği yapanları seçeceğiz. Tercihimizi ya aile kurumuna sahip çıkanlar ya da LGBT’yi başımıza musallat edecekler arasında yapacağız. Ya ’Büyük ve güçlü Türkiye’ diyeceğiz ya da ekonomisi tefeciler tarafından yönetilen zayıf bir ülkede yaşayacağız.”

4 hükümlünün cezasını kaldırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 hükümlünün kalan cezalarının kaldırılmasına karar verdi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Adli Tıp Kurumu raporu doğrultusunda çeşitli suçlardan cezaevinde bulunan Nihat İliman ile Sedat Çelik’in cezaları “sakatlık hali”, Çetin Saner ile Mehmet Emin Alpsoy’un cezaları da “kocama hali” nedeniyle kaldırıldı.

Zigana artık geçilmez değil

Rize’nin ardından Trabzon’a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meydan Parkı'nda düzenlenen törenle Yeni Zigana Tüneli'ni hizmete açtı. Törende konuşan Erdoğan, Zigana Tüneli'nin de açılmasıyla şehri, yatırım tutarı 27 milyar lirayı bulan 111 esere kavuşturduklarını belirtti. Zigana Tüneli'nin, dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olarak inşa edildiğini anlatan Erdoğan şöyle devam etti:

YENİ SOLUK BORUSU OLACAK

"Trabzon ile Gümüşhane arasındaki bu tünelle Karadeniz'i Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya, oradan İran ve Ortadoğu'ya, yani tarihi İpek Yolu'na bağlıyoruz. Bu tünelin tasarımı, projesi, inşası, tamamen kendi mühendislerimize aittir. Zigana Dağı'nı geçilmez olmaktan çıkaran bu tünel, bölgemizin her alandaki kalkınmasının sembollerinden biri olacaktır. Vakitten, akaryakıttan, karbon salınımından sağlayacağı faydalar yanında, Karadeniz limanlarıyla ülkemizin güneyi arasında yeni bir soluk borusu açıyoruz. Karşımızdaki masanın ömrü boyunca yaptığı bütün bu işlerin hepsini üst üste koyun, sonra da onla, yüzle çarpın, emin olun bir Zigana Tüneli etmez. Yaklaşık 8 milyar 150 milyon liralık bir yatırım olan tünelimiz ile 6 milyar 150 milyon liralık bir yatırım olan Maçka Karahava yolumuzun bölgemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum."

Bayraktar devletten 1 kuruş bile almadı

Erdoğan, muhalefetin, ülkenin iftihar vesilesi projelerine, Bayraktar ailesi ile İHA, SİHA, Akıncı ve Kızılelma'ya saldırdığını dile getirerek "Ama tutturamayacaklar. Güya ben onlara krediler vermişim. Bayraktar grubuna, Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti hükûmetinin verdiği bir Allah kuruşu yoktur. Sıkıyorsa çık, açıkla. Yok. Allah rahmet eylesin Özdemir Bayraktar Bey zaten devletten bırakın kredi almayı, arsa dahi kabul etmedi. Bunlar böyle. Yalan bunlarda ganimet ama hesabını ödeyecekler. Biz bu dayatmayla, vesayetle mücadelemizde yüzleştik." dedi.

Çay alım fiyatı 11 lira 30 kuruş

Koalisyon ortaklarının Rize’de toplaştığını, çay konusunda yine atıp tuttuklarını ama unuttukları bir şey olduğunu ifade eden Erdoğan, “Benim Rizeli kardeşim, bay bay Kemal’in ve avenesinin palavralarına asla itibar etmez. Rizeli hemşehrilerim, adı ‘yalancı çoban’a çıkmış birine ve saz arkadaşlarına prim vermez” diye konuştu. Kendilerinin Rize ve çay üreticileri için yaptıklarının ortada olduğunu belirten Erdoğan, “Şimdi sizlerle bu yılki yaş çay alım fiyatını paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz yıl destek ödemesiyle birlikte yaş çaya kilo başına 7 lira alım fiyatı vermiştik. Bu yıl için, yine destek ödemesiyle birlikte yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 artırarak 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz. Yeni çay alım fiyatının hayırlı olmasını diliyorum.”

Yaptığımız hamlelerle kirli tezgâhı bozuyoruz

Cudi Gabar’da petrol keşfine ilişkin paylaşım yaptı. Gençlere seslenen Erdoğan, şunları söyledi: “Emperyalist güçlerin bölücü örgüte ve Suriye’deki uzantılarına onca silahı niçin verdiğini; ülkemizi bir terör koridoruyla niçin kuşatmak istediklerini artık daha iyi kavrıyoruz. Bunların hepsi Türkiye’yi enerji yarışının dışında tutmayı amaçlayanların birer oyundan ibarettir. Biz yaptığımız hamlelerle işte bu oyunu, işte bu kirli tezgahı bozuyoruz.”

Bay Kemal LGBT’ci olduğunu biliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Daha kendi aralarındaki sorunları çözemeyenler, sizlerin sıkıntılarına çözüm bulabilir mi? Terör örgütleriyle yol yürümekten çekinmeyen bir masadan, Rizeli hemşehrilerime hayır gelir mi?” diyen sorarak şöyle devam etti: “Kardeşlerim, ailenin kutsiyetine inanır, öyle mi? Aile bizde kutsaldır. LGBT gibi sapkın yapıların niçin kendisine oy dilendiğini sorun. Bay bay Kemal, LGBT’ci olduğunu biliyoruz. İYİ Parti, onu da biliyoruz. O masada beraber olan, maalesef yok DEVA’sıymış, yok bilmem Gelecek’miş, yok bilmem şu bu filan, HDP, bunlar hepsi LGBT’ci. Ama AK Parti’nin asla böyle bir sorunu yok, Milliyetçi Hareket Partisi’nin asla böyle bir sorunu yok. Şu anda Cumhur İttifakı’nın böyle bir sorunu yok. Çünkü, biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz. Ailenizi asla yaralamalarına müsaade etmeyeceğiz.”


#Recep Tayyip Erdoğan
#Seçim
#Millet İttifakı
#Yedili Masa
#Rize
#Zigana Tüneli
1 yıl önce