|

Terörü anneler bitirecek

Sare Davutoğlu, “Gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğini yok etmek, kardeşliğimizi bozmak isteyenlerin karşısına herkesten önce biz kadınlar, biz anneler çıkarız” dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 27/10/2015 Salı
Güncelleme: 19:49 - 26/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Türkiye İş Kadınları Derneği'nce (TİKAD) düzenlenen “Barış İçin Kenetlendi Ellerimiz, Biz Biriz Beraberiz” toplantısına katıldı. Davutoğlu yaptığı konuşmada, “Kadın, fıtratı gereği, tabiatı gereği insanlığın vicdanıdır. Öyleyse terörün karşısında dimdik durması gerekenler en başta bizleriz” dedi.



MÜCADELENİN BAYRAĞI


Erzurum'da 6 Ekim'de şehit aileleriyle bir araya geldiğini ve buradaki bir şehit annesinin, “Benim oğlumu şehit edenlerin anneleri için de çok üzülüyorum” dediğini anlatan Sare Davutoğlu, “Çözüm Süreci'nin anahtar cümlesi de Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle 'Analar ağlamasın' oldu. Bu sürece 7'den 70'e sahip çıkan insanlarımızı takdirle anıyorum. Teröre kurban verdiğimiz canlarımızın acısına rağmen barışa sahip çıkan bağrı yanık anneler bu mücadelenin bayrağı oldu” değerlendirmesinde bulundu.



TERÖR DİZ ÇÖKTÜREMEZ


Barış ve adalet iradesinin en büyük teminatının kadınlar ve anneler olmak üzere millet olduğunu kaydeden Davutoğlu, “Gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğini yok etmek, kardeşliğimizi bozmak isteyenlerin karşısına herkesten önce biz kadınlar çıkarız. İnsanımızın daha müreffeh, daha adil ülke hayallerini kırmaya çalışanlara herkesten önce biz anneler karşı çıkarız. Terör yüreklerimizi kanatabilir ama bize asla diz çöktüremez" dedi.


#Ahmet Davutoğlu
#Türkiye İş Kadınları Derneği'
#Sare Davutoğlu
8 yıl önce