|

Tesadüfün böylesi!

Darbe girişimini Akıncı Üssü’nde Adil Öksüz ile yöneten Kemal Batmaz, her şeyi tesadüfe bağladı! ABD seyahatlerinin “tesadüf” olduğunu savunan Batmaz, havalimanındaki görüntüleri de “tesadüftür” diye açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:39 - 4/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

FETÖ'nün darbe girişimini Akıncı Üssü'ndeki 143. Filo'dan Adil Öksüz ile birlikte yönettiği belirlenen Kaynak Kağıt AŞ'nin eski genel müdürü tutuklu Kemal Batmaz'ın, 21 Temmuz, 18 ve 25 Ekim'de 3 kez ifadesinin alındığı ortaya çıktı. Batmaz, Öksüz'ü hiç tanımadığını, görüşmediğini ve birlikte seyahat etmediğini öne sürdü. Batmaz'a, ifadesinde Öksüz'ün ABD'ye uçuş kayıt analiz raporu gösterilerek, 11 Temmuz 2016'da ABD'ye giden Adil Öksüz ile birlikte uçtuğu, yine Türkiye'ye beraber döndüklerinin sorulması üzerine “Tamamen tesadüftür. Adil Öksüz'ü tanımam” yanıtını verdi.



DENK GELMİŞ OLABİLİRİZ!


Adil Öksüz'ün darbe girişiminden 2 gün önce önce, ABD'den İstanbul'a döndüğü sırada havalimanındaki kameralardan alınan fotoğraflar gösterilerek, söz konusu fotoğraflarda Öksüz'ün hemen arkasında ve biraz sonra da yan yana yürüdüklerinin görüldüğünün sorulması üzerine şüpheli Batmaz, ''Mailes and mailes puanı yüklenmesi işlem yapılması gerekiyordu. Bu işlem nedeniyle peş peşe denk gelmiş olabiliriz. Bu da bir tesadüftür” dedi. Batmaz'a, Adil Öksüz'ün 31 Aralık 2015'te ABD'ye gittiği, 4 Ocak 2016'da döndüğünü, kendisinin de 1 Ocak 2016'da ABD'ye gittiği, 5 Ocak 2016'da döndüğünün sorulması üzerine de “Tamamen tesadüftür. Bu planlı değildir” iddiasında bulundu.



BOZUK PLAK GİBİ TEKRARLADI


Öksüz'le peşpeşe günlerde ABD'ye gitmesi ve darbeden hemen önce 11 Temmuz'da Adil Öksüz ile aynı uçakla ABD'ye gittiği, 13 Temmuz'da yine beraber aynı uçakla yurda döndükleri hatırlatılarak sorulması üzerine “Ben Adil Öksüz'ü tanımıyorum. Onunla bu şekilde seyahat trafiğimiz tamamen tesadüftür” cevabı verdi. Şüpheli Batmaz'a, 13 Temmuz'daki ABD'den dönüşü sırasında Atatürk Havalimanı'ndan birlikte çıktığı, yan yana yürüdüklerine dair fotoğrafların gösterilmesi üzerine de “Elimizde bavul olduğu halde yürümemiz ve yan yana durmamız tesadüftür” iddiasını yineledi.



Arkadaşını sattı


Kemal Batmaz'ın, ifadelerinde arkadaşı Harun Biniş'i sattığı ortaya çıktı. Akıncı Üssü'ndeki görüntüler gösterilen Batmaz, bu kişinin kendisi olmadığını söyledi. Ancak Batmaz, uzun saçlı kişinin Harun Biniş olduğunu söyleyerek arkadaşını ele verdi. Soruşturmayı yürüten savcının, 'Akıncı Üssü'nde yürüttüğünüz faaliyetlere ilişkin kamera görüntüleri var” demesi üzerine Batmaz, görüntülerin izletilmesini talep etti. Görüntüleri izleyen Batmaz, söz konusu görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını iddia etti.



HARUN'UN ADINI VERDİ


İfadede, Batmaz'a, Harun Biniş'e ait darbe gecesi Akıncı Üssü 143. Filo koridorundaki kameradan elde edilen 16 Temmuz saat 03.17 ile 03.20 arasında çekilen görüntüleri izlettirildi. Şüpheli Batmaz, görüntüdeki gözlüklü, uzun saçlı kişinin Harun Biniş'e benzediğini söyledi.


#FETÖ
#Akıncı Üssü
#Darbe girişimin
8 yıl önce