|

Tezkere Meclis’te

Hükümete sınır ötesi harekât ve sınır dışına asker gönderme yetkisi veren Irak-Suriye tezkeresi, 1 yıl daha uzatılması için Meclis'e sevk edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 18:44 - 1/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Normal faaliyetlerine 1 Ekim'de başlayacak TBMM'nin, 30 Eylül'de Başbakanlık tezkeresini görüşmek üzere toplantıya çağrılabileceği belirtiliyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın imzasıyla gönderilen tezkerede, “Türkiye'nin güney kara sınırlarına mücavir bölgelerde yaşanan gelişmeler ve süregiden çatışma ortamının ulusal güvenliğimiz açısından taşıdığı risk ve tehditler, gerek nicelik gerekse nitelik bakımından artmıştır." ifadesine yer verildi.



BİR YIL UZAMASI İSTENİYOR


Yeni tezkerenin de 2 Ekim 2016 tarihinden 30 Ekim 2017'ye kadar uzatılması öngörülüyor. Halen sürmekte olan Fırat Kalkanı Harekatı başta olmak üzere, terör örgütü PKK kamplarına yönelik sınır ötesi operasyonlara imkan sağlayan tezkere geçen yıl TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edilmişti. Resmi Gazete'de 8 Eylül'de yayımlanan tezkere ile Hükümet'e, 2 Ekim 2015'ten itibaren bir yıl süreyle belli şartlar altında sınır ötesi operasyona karar verme yetkisi tanındı.


#Başbakanlık tezkeresi
#Suriye tezkeresi
8 yıl önce