|

TİKA'dan Azerbaycan eğitimine destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'na bağlı olarak Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk Dünyası-Bakü Atatürk Lisesi'ne tadilat ve donanım desteğinde bulundu.

Yeni Şafak
13:26 - 23/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:56 - 23/09/2015 Çarşamba
AA

TİKA'dan yapılan açıklamada, Azerbaycan'daki Türk Dünyası-Bakü Atatürk Lisesi'nin muasır koşullarda faaliyet göstermesi amacıyla, lise binasına tadilat ve donanım desteğinde bulunulduğu ve yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale getirildiği belirtildi.



Açıklamada, 1992 yılından itibaren faaliyet gösteren lisenin fiziki durumunun iyileştirilmesi amacıyla TİKA tarafından başlatılan çalışma çerçevesinde, ilk önce okulun giriş bölümünün tadilat ve tamiratı gerçekleştirildiği kaydedildi.



Eğitim-öğretim çalışmalarına mani olunmamak amacıyla, yaz tatili döneminde başlatılan tadilat çalışmaları kapsamında lisenin dış cephesinin yanı sıra sınıf, koridor, lavabo, ıslak zeminleriyle birlikte tüm iç mekanlarının tadilatının yapıldığı ifade edilen açıklamada, "Tadilat ve tefrişat çalışmaları yeni eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi olan 15 Eylül 2015 öncesinde tamamlanarak, öğrencilerin yenilenmiş ders sınıflarında derse başlamaları sağlandı" denildi.



TİKA tarafından lisenin ihtiyacı olan öğrenci sıra ve masalarının yenilendiği ve bilgisayar laboratuvarının gelişmiş teknoloji altyapısına uygun olacak şekilde yeniden kurulduğunun vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Sınıflardaki ve diğer hizmet birimlerindeki mobilya ve ekipmanlar yenilendi. Çağdaş eğitim ve öğretimin gereği üzere iç mekan genişliği uygun olan sınıflara konulmak üzere ikinci nesil dokuz adet akıllı tahta siparişi verildi. Fiber internet altyapısıyla güçlendirilen lisede, yangın merdiveni, akıllı ses ve zil sistemi, yangın alarm sistemi, kamera sistemi gibi önemli unsurlar da unutulmadı. Okul içinde oluşturulan ek alanlar sayesinde verimlilik artırıldı. Ayrıca okul bahçesinde öğrenciler için ek spor ve dinlenme alanları oluşturuldu."



#TİKA
#Bakü Atatürk Lisesi
#TİKA'dan Azerbaycan eğitimine destek
9 yıl önce