|

Topbaş veda etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2004 yılından bu yana yürüttüğü görevinden istifa etti. Kimseye kırgınlığı olmadığını vurgulayan Topbaş, "Her zaman partimin yanındayım, siyasetin içindeyim. Muhalefetin buradan siyaset üretmesine asla müsaade etmem" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:42 - 23/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
İstifasıyla ilgili Twitter'dan da bir mesaj paylaşan Topbaş, Haksız ithamlarda bulunanlar da dahil olmak üzere herkese hakkımı helal ediyorum. Gönüllerinizde güzel izler bırakmış olmayı umuyorum" dedi.
İstifasıyla ilgili Twitter'dan da bir mesaj paylaşan Topbaş, Haksız ithamlarda bulunanlar da dahil olmak üzere herkese hakkımı helal ediyorum. Gönüllerinizde güzel izler bırakmış olmayı umuyorum" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 3 dönemdir sürdüren Kadir Topbaş, görevinden istifa etti. İBB'nin Saraçhane'deki binasında basın mensuplarına açıklama yapan Topbaş, tüm İstanbullulardan müsaade istediğini söyledi. Topbaş, "Beni hoşgörüyle karşılasınlar lütfen, gönüllerini koymasınlar. Kırgınlığım yok. Her zaman partimin yanındayım siyasetin içindeyim" dedi.

GÖREV İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

2004 yılında İBB başkanlığı görevinin kendisine tevdi edildiğini söyleyen Topbaş özetle şunları söyledi: Özellikle sayın genel başkanıma, partimin her kademesindeki görevlilerine teşekkür ediyorum. Beni İstanbul sathına çıkarttılar, buradan Türkiye ve dünya tanıdı ve İstanbul gibi emanet bir şehre, müjdelenmiş bir şehre başkanlık yapma onurunu bana yaşattılar.

EMANET OLARAK BAKTIM

Başkanlığı devralırken emanetin ne olduğunu bilenlerdeniz demiştim. Hep emanet olarak baktım. Çocuklarıma ailemize dostlarımıza vakit ayıramadım. Çocuklarımızı hırsız gibi sevdik. Evimize hırsız gibi gittik. Ama görevlerimizi aksatmamak üzere büyük bir sorumluluk aldık. Hata yapmamaya çalıştık. Hata ile ihanetin birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet edenler asla affedilemez. Onurluyum ve gururluyum. Rabbime hamd ediyorum. Böyle bir şehir bir başka şehir.

SİYASET ÜRETMEK İSTİYORLAR

Türkiye’deki tüm belediye başkanlarının abisi oldum. İnsanlar çok şeyi affeder adam yerine koyulmamayı affetmez. İstanbullulara tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Muhalefet buradan siyaset üretmek istiyor. Buna müsaade etmem, asla müsaade etmem. Ben bugün itibarıyla buradaki başkanlık görevimden ayrıldım, istifa ettim. Ama asla siyasi partimle bir bağ eksikliğim yok. Buradan muhalefete ekmek çıkmaz. 80 milyon olarak Cumhurbaşkanımızın yanında olmak zorundayız. İstanbullulara teşekkür ediyorum. Tüm İstanbullulardan görevimden müsaademi istiyorum lütfen gönül koymasınlar. Siyasette kırgınlık olmaz. Kırgınlığım yok. Her zaman partimin yanındayım siyasetin içindeyim. Asla birtakım söylentilere fırsat vermek istemem.

  • Yeni başkan için süreç başlayacak
  • Kadir Topbaş'ın istifası sonrası İstanbul belediyesi için yeni süreç başlayacak. Belediye kanuna göre, İstanbul Valisi 10 gün içinde İBB Meclisi'ni toplantıya çağıracak. Bu toplantıda adaylığını koyan partililer için oylama yapılacak. Birinci ve ikinci turda üçte iki, son turda ise salt çoğunlukla yeni başkan seçilmiş olacak. Yeni başkan seçilmesi sürecinin önümüzdeki hafta sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.
#Kadir Topbaş
#İstifa
7 yıl önce