|

Toplanma yerleri tek tıkta

Acil durumlar sırasında vatandaşların toplanma alanlarına E-Devlet üzerinden tek tıkla ulaşılabilecek. Vatandaşlar, adreslerini sisteme girdiğinde en yakın toplanma merkezini görecek.

Yasemin Asan
04:00 - 1/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:20 - 1/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Afet durumunda vatandaşlar, bulunduğu yere en yakın toplanma alanına gidecek.
Afet durumunda vatandaşlar, bulunduğu yere en yakın toplanma alanına gidecek.

1999 Marmara depremi sonrasında yaşanan eksikliklerin tekrarlanmaması için acil durumlar karşısında önlemlerini çeşitlendiren Türkiye, milyonları ilgilendiren yeni bir uygulamayı E-Devlet üzerinden hayata geçirdi. Afet ve Acil durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bu çerçevede Türkiye genelinde acil durum toplanma alanlarını tek tek tespit etti. Olası bir durumda vatandaşın bilgilenmesi için çalışma E-Devlet sistemine taşındı.

HARİTADA GÖRÜLÜYOR

Kişi ikamet ya da bulunduğu bölgeyi il, ilçe, mahalle ve cadde olarak sisteme girdiğinde kendisine en yakın toplanma merkezi veya merkezlerini çıkan harita yardımıyla görebiliyor. Kişinin bulunduğu yer ve yerleşimin özelliğine göre ise toplanma alanlarının sayısında farklılık oluşabiliyor.

11 MİLYON KİŞİYE EĞİTİM

AFAD’ın Ulusal Sismik Ağın Geliştirilmesi (USAG) projesi kapsamında deprem gözlem istasyon sayısı, 913 istasyona ulaştı. Gözlem istasyonlardan 658’i kuvvetli yer hareketi (ivme-ölçer) ve 255’i geniş-band (hız-ölçer) istasyonları. Türkiye deprem gözlem istasyonu sayısına göre Avrupa’nın 2. büyük gözlem ağını işletiyor. AFAD, olası bir afete karşı toplumu da hazırlıyor. Bugüne kadar 10 milyon 744 bin 860 kişiye eğitim verildi. Afete Hazır Aile, Afete Hazır Okul ve Afete Hazır İş Yeri eğitimleri devam ediyor. AFAD, Türkiye'nin deprem haritasını da güncelledi.

#Deprem
#Toplanma Alanı
5 yıl önce