|

Trafikteki baltalı saldırgan kendini böyle savundu

İstanbul Ümraniye'de TEM Otoyolu’nda seyir halindeki kamyona baltayla saldırdığı iddia edilen araç sürücüsü M.O., "silahla tehdit" suçundan tutuklandı. Şüpheli savunmasında, "Beni sıkıştırdı. Ben de kendisine 'ne yapıyorsun' dedim. Bana, "Belanı benden bulma, seni böcek gibi ezerim' dedi" ifadelerini kullandı. M.O., "Bana sopa fırlattı. Bunun üzerine o sol şeritte olduğu için ben sağ tarafına geçtim. Attığı sopa aracımın arka tarafına vurdu. Ben de kendisine aracımın içinde bulunan baltayı gösterdim. Bundaki amacım beni savunmasız görmesin diye" dedi.

12:45 - 10/05/2019 Cuma
Güncelleme: 12:53 - 10/05/2019 Cuma
IHA
Trafikteki baltalı saldırgan 'silahla tehdit' suçundan tutuklandı.
Trafikteki baltalı saldırgan 'silahla tehdit' suçundan tutuklandı.
TEM Otoyolu Elmalı mevkiinde seyir halindeki kamyon sürücüsüyle tartışan M.O., aracından çıkardığı balta ile kamyona art arda darbeler vurmuştu.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından şüpheli M.O., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Saray’ına getirildi. Savcılık sorgusunun ardından şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

"Bana, 'seni böcek gibi ezerim' dedi"

  • Şüpheli M.O. savunmasında, "Karşı tarafın aracı kamyondur, kendisi beni sıkıştırdı. Ben de kendisine 'ne yapıyorsun, neden beni sıkıştırıyorsun' dedim. O da bana, 'Belanı benden bulma, seni böcek gibi ezerim' dedi. Ben de oruçlu olmam sebebiyle sinirlendim. Niye küfür ediyorsun dedim. Bana sopa fırlattı. Bunun üzerine o sol şeritte olduğu için ben sağ tarafına geçtim. Attığı sopa aracımın arka tarafına vurdu" dedi.

"Benim amacım, beni savunmasız görmesin diye"

  • Aracında maddi hasar oluştuğunu söyleyen M.O., “Bu kişinin aracının plakası çamurlu olduğu için alamadım. Ben de kendisine aracımın içinde bulunan baltayı gösterdim. Bundaki amacım beni savunmasız görmesin diye" dedi.

"Balta bagajdaydı"


M.O. aracında balta bulunmasının sebebini, “O gün piknik yapmıştım. Bu balta da o nedenle arabamda kalmıştır. Balta bagajdaydı. Araç beni sıkıştırınca aracı geçtim, aracı bir kenara çektim. Bagajdan baltayı çıkardım, ön tarafa aldım. Daha sonra aracı yakaladım. Yanına geldim, baltayı kendisine gösterdim. Yaptığımdan dolayı çok pişmanım” diyerek açıkladı.
Sorgusu tamamlanan M.O., "silahla tehdit” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

#İstanbul
#Ümraniye
5 yıl önce