|

TSK: 113 PYD/PKK hedefinden 108'ini vurdu

TSK, 18.30 itibariyle belirlenen 113 PYD/PKK hedefinden 108'ini vurdu. Hastanelere getirilen ölü ve yaralıların tümünün PYD/PKKlı olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
19:16 - 20/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 20:15 - 20/01/2018 Cumartesi
AA
TSK, PYD/PKK hedefinden 108'ini vurdu.
TSK, PYD/PKK hedefinden 108'ini vurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait savaş uçakları, Suriye'nin kuzeyindeki Afrin ilçesinde belirlenen terör örgütü PYD/PKK'ya ait 113 hedeften 108'ini vurdu.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, TSK'ya ait savaş uçakları "Zeytin Dalı Harekatı" kapsamında saat 18.30 itibarıyla belirlenen 113 PYD/PKK hedefinden 108'ini bombaladı.

Kaynaklar, hastanelere getirilen ölü ve yaralıların tümünün PYD/PKK'lı olduğunu bildirdi.

TSK'nın vurduğu hedefler arasında Afrin ilçesinin doğusunda PYD/PKK'nın işgalindeki Minniğ askeri havaalanının da yer aldığı öğrenildi.

PYD/PKK sivillerin çıkışını engelliyor

Bu arada TSK'nın hava saldırıları sonrasında örgütün işgalinden kurtulma imkanına kavuşan Afrinli siviller, Halep'e doğru kaçmaya başladı. Bunun üzerine PYD/PKK, Beşşar Esed rejimi güçleriyle anlaşarak Afrin'den Halep'e giden yolu kapattı.

Örgüt, sivilleri silah zoruyla TSK'nın hedef alabileceği noktalara götürüp canlı kalkan olarak kullanıyor.

Terör örgütünün böylece "siviller hedef alınıyor" propagandası yapmaya çalıştığı bilgisine ulaşıldı.

Afrin kent merkezindeki sivillerin bu nedenle evlerinde gizlendiği, PYD/PKK'lı teröristlerin bir kısmının ise sivil kıyafetlerle evlere girdiği öğrenildi.

Türk savaş uçakları, saat 16.00 sularında aralarında Afrin'in Türkiye sınırı hattındaki Cinderis beldesine bağlı Celeme, Himdiye, Haclar, Freriye ve Tel Sellür köylerindeki PYD/PKK'ya ait gözlem noktalarının da olduğu birçok hedefi bombalamıştı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, harekatın Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin terörle mücadeleye yönelik kararları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde yapıldığı belirtilmişti.

Açıklamada ayrıca, operasyonun Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği, yalnızca teröristlere ait noktalar hedef alındığı, sivillere zarar gelmemesi için her türlü hassasiyetin gösterildiği vurgulanmıştı.


#Afrin
#PYD/PKK
6 yıl önce