|

TSK: 3055 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3 bin 55 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. TSK'dan yapılan açıklamada Afrin'e yönelik harekatın başarıyla devam ettiği belirtildi.

Yeni Şafak
09:34 - 8/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:12 - 8/03/2018 Perşembe
Zeytin Dalı Harekatı hız kesmeden devam ediyor.
Zeytin Dalı Harekatı hız kesmeden devam ediyor.

TSK, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3 bin 55 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde PYD/YPG/PKK/KCK ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak'ta başlatılan harekat sürüyor.

  • "Zeytin Dalı Harekatı" kapsamında, kara ve hava operasyonları sonucunda harekatından başlangıcından bu yana 3 bin 55 terörist etkisiz hale getirildi.

Stratejik köy teröristlerden temizlendi

Öte yandan TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Kafr Cenne ve Maçale köylerini terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtarmıştı.

Afrin'e kuzeydoğudan açılan yolu kontrol etmesi, PYD/PKK'nın doğu kanadındaki önemli savunma hatlarından biri olmasıyla önem taşıyan Kafr Cenne, Afrin ilçe merkezinden önceki son büyük yerleşim.

Cinderes Tepesi de kurtarıldı

TSK ve ÖSO birlikleri, Afrin'in güneybatısındaki Cinderes beldesine hakim olan Cinderes Tepesi'ni de ele geçirdi. Stratejik öneme sahip tepe, terör örgütü YPG/PKK'nın Cinderes'teki ilk savunma hattıydı.

Afrin, bir ilçe merkezi ve Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 belde merkezinden oluşuyor.

PYD/PKK, harekat sinyallerini aldığı dönemde tüm yığınak ve savunma hatlarını Afrin ilçe merkezinde oluşturmuş, beldelerdeki sivilleri de canlı kalkan yapabilmek için ilçe merkezine taşımıştı.

156 bölge kontrol altında

  • TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 4'ü belde merkezi, 122'si köy, 30'u kritik nokta olmak üzere toplam 156 bölgeyi kontrol altına aldı.

#TSK
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce