|

TSK Boran'la vuracak

Hava hücum harekatı gerçekleştirecek komando ve piyade birliklerinin harekat ihtiyacının karşılanmasına yönelik yeni bir çalışma başlatıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/05/2018 Pazar
Güncelleme: 00:48 - 6/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
Boran, eksi 32 ile artı 44 derece çevre koşullarında kesintisiz 8 saat atış yapabilme özelliğine sahip.
Boran, eksi 32 ile artı 44 derece çevre koşullarında kesintisiz 8 saat atış yapabilme özelliğine sahip.

MKE tarafından yapılan çalışma kapsamında 105 milimetrelik obüs sistemi yeniden geliştirilerek Havadan Taşınabilir Hafif Çekili Obüs Sistemi "Boran" üretildi.

HAVADAN TAŞINABİLİYOR

TSK'nın lojistik ve taktik manevra kabiliyetini büyük ölçüde artıracak olan Boran, azami 17 kilometre mesafeyi etki altına alabiliyor. Ağırlığı azami bin 720 kilogram olan sistem, hafifletilmiş yapısı sayesinde Sikorsky S-70'le harici yük, Chinook CH-47'le de hem harici hem dahili yük olarak taşınabilecek.


AMBARGOLAR BÖYLE AŞILIR

"Boran"ın test atışlarının başarıyla gerçekleştirildiğini belirten Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, seri üretimine ise yıl sonu itibarıyla geçilmesinin planlandığını kaydetti. Canikli, "Ambargoları, yerli ve milli üretimle aşmaya devam ediyoruz" dedi.


Başarının sırrı yerli teknoloji

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Gençlik Festivali'nde önemli açıklamalarda bulundu. Sağlam adımlar atmak için bugünün iyi okunması gerektiğini vurgulayan Albayrak, Zeytin Dalı Harekatı'nın başarısına da değindi: Harekatta başarılı olmamızda yerli teknolojimizin büyük payı var. 2009'a kadar hiç üretemediğimiz SİHA ve İHA'lar çok etkili oldu.

#TSK
#Bora
#Berat Albayrak
6 yıl önce