|

TSK etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3 bin 291 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. TSK'dan yapılan açıklamada ayrıca Afrin harekatının başarıyla devam ettiği vurgulandı.

Yeni Şafak
09:54 - 11/03/2018 Pazar
Güncelleme: 10:49 - 11/03/2018 Pazar
20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor....
20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor....

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocak saat 17.00'de başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı" devam ediyor.

  • TSK'dan yapılan açıklamaya göre harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 291 oldu.

YPG/PKK elebaşları Afrin'den kaçmaya çalışıyor

Öte yandan Zeytin Dalı Harekatı'nın sürdüğü Afrin'de, örgütün kanton yapılanması altında işgal ettiği ilçede sözde adalet bakanı görevi yapan Said İsmet Gubar, Afrin'i terk ettiği belirtildi.

Afrin'den kaçan diğer elebaşı ise sözde içişleri bakanı Hasan Bayram oldu. Afrin'in rejim bölgesine bağlanan Ziyare kapısından çıkmaya çalışan Bayram, burada YPG/PKK unsurları tarafından alıkondu. Kaçma girişimi başarısız olan Bayram'ın yanında yüklü miktarda para götürmeye çalıştığı öğrenildi.

Öte yandan, Zeytin Dalı Harekatı'nda kıskaca giren örgütün, Kandil Dağı'ndaki tepe kadrolarından gelen çok sayıda elebaşı da ilçe merkezini terk etti.



#TSK
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce