|

TSK’nın ikinci komutana ihtiyacı yok

MHP lideri Bahçeli, “Afrin iç siyasete alet edilmemeli” diyen eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ’a tepki gösterdi: Siyaset, beka mücadelesini konuşmayacak da neyi konuşacaktır? TSK’nın başında değerli bir komutan vardır ve ikincisine gerek yoktur.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:05 - 14/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli, Zeytin Dalı Harekatı’nı eleştirenlere sert sözlerle cevap verdi.
Devlet Bahçeli, Zeytin Dalı Harekatı’nı eleştirenlere sert sözlerle cevap verdi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Zeytin Dalı Harekatı’nı eleştirenlere sert sözlerle cevap verdi.

PYD'YE ZIRH OLDULAR

Bahçeli, “İhtiyaç hasıl olursa Afrin’e giderim dedim, baktım ki, sözde en hızlı demokrasi bezirganları PYD’ye zırh oldular. İçimizden devşirilen küçük bir azınlık YPG’nin kuyruğuna takıldı. Bu sözlerimden birileri fena halde rahatsız oldu, adeta kabus gördü. Haine mesaj verdim, yankısı işbirlikçilerden duyuldu. Evlatlarımla birlikte aynı cephede yer almayacağım da kimlerle alacağım?” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “HDP ile de beraber olacak mısınız?” sorusuna “hayır” demediğini aktaran Bahçeli, “Nitekim malumunun ilanını ve kendisine yakışanı yapmıştır. ‘Afrin’e girilmesin’ diyen CHP Genel Başkanı, acaba PYD/YPG’li kan ve kader ortaklarıyla ne zaman buluşacaktır? Teröristlere destek açıklaması yapan peşmergeyle nerede kavuşacaktır?” sorusunu yöneltti.

BAŞBUĞ’A SERT TEPKİ

MHP’nin, Afrin üzerinden siyasi plan içinde olduğunu iddia edenlerin en hafif tabirle “küstah ve karakter yoksunu” olduğunu belirten Bahçeli, şunları kaydetti: “Zeytin Dalı Harekatı siyasete alet edilmemeliymiş. Bunu söyleyen Genelkurmay eski Başkanı Sayın İlker Başbuğ’a sormak lazım, Afrin’i siyasete alet eden kim ya da kimlerdir? PKK/PYD/YPG üzerinden siyaset yaptığını zanneden işbirlikçi emellere laf etmeyenler neden gocunmuşlardır? Siyaset, beka mücadelesini konuşmayacak da neyi konuşacaktır? TSK’nın başında hali hazırda değerli bir komutan vardır ve fiilen de olsa ikincisine gerek yoktur.”

#Devlet Bahçeli
#İlker Başbuğ
6 yıl önce