|

TSK’ya saldıramayınca ÖSO’yu hedef aldı

CHP’li vekiller Öztürk Yılmaz’ın ‘terörist’, Eren Erdem’in ise ‘it sürüsü’ diye hakaret ettiği ÖSO’ya bir saldırı da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. TSK’nın ÖSO’nun ardına gizlendiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, “TSK, ÖSO’nun yedek ordusu gibi gösteriliyor” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/01/2018 Salı
Güncelleme: 04:08 - 30/01/2018 Salı
Yeni Şafak
ÖSO’ya bir saldırı da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi
ÖSO’ya bir saldırı da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi

Zeytin Dalı Harekatı’dan duyduğu rahatsızlığı gizleyemeyen CHP, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni eleştiremeyince Özgür Suriye Ordusu’nu hedef almaya başladı. İlk saldırı CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’dan geldi. Yılmaz bir televizyon kanalında cephede Mehmetçik’le omuz omuza savaşan Özgür Suriye Ordusu’nun terör örgütü El Kaide’nin bir uzantısı olduğunu iddia etti.


EREN ERDEM EDEP SINIRLARINI AŞTI

Adı FETÖ’yle anılan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de terbiye sınırlarını aşarak ÖSO’ya hakaretler yağdırdı. CHP’nin televizyon kanalında konuşan Erdoğan, “Asıl vatan hainliği, Kurtuluş Savaşı’nda yedi düvelle savaşan TSK’yı ÖSO gibi bir terör örgütüyle operasyona yollamaktır. ÖSO kimdir ya, kimdir bu çapulcu sürüsü, kimdir bu it sürüsü? Kimler bunları beslemiş? Kimler bunları bu hale getirmiş?” ifadelerini kullandı.

KEMAL BEY DE AYNI KAFADA

Ana muhalefetten ÖSO’ya son saldırı ise bizzat CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Ankara’da gazetecilerin sonularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu’na CHP’li milletvekillerinin ÖSO mensuplarına yönelik “terörist” ifadesi soruldu. Zeytin Dalı konusundaki rahatsızlığını açıkça ortaya koyan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: “Bizim bir ordumuz var. TSK neden ÖSO’nun ardına gizleniyor? Biz bundan rahatsızız. TSK’nın başarısı ÖSO’ya mal edilemez. Türk ordusu ile ÖSO’nun birlikte anılması benim ağırıma gidiyor. Sanki ÖSO birinci, Türk ordusu ikinci planda gibi bir izlenim var. TSK, ÖSO’nun yedek ordusu gibi gösteriliyor. Bu tabloyu eleştirmeye devam edeceğiz”

SEN NASIL MİLLİ BİR İNSANSIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ÖSO’nun kaynağı El Kaide’dir” diyen CHP’li Yılmaz’a “Ulan ahlaksız! Sen sıcak yatağında yatarken ÖSO’lar terörist öldürüyor!”

sözleriyle tepki göstermişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Yılmaz’a böyle yüklenmişti: Benim memurumdu eskiden, kısa bir süre. Bana gelip, ‘Bu bakanlıkta bir tek AK Partili varsa benim’ deyip yalvaran bir zavallı. Şimdi gelmiş ÖSO'ya çamur atıyor. Sen nasıl milli bir insansın."

#ÖSO
#TSK
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Eren Erdem
6 yıl önce