|

"Türkiye çok önde"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Türkiye'nin hem kamu kurum ve kuruluşları hem de sivil toplum kuruluşları bakımından dünyada insani yardımlar açısından çok önde." dedi.

Yeni Şafak
09:36 - 19/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 08:00 - 19/03/2016 Cumartesi
AA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin hem kamu kurum ve kuruluşları hem de sivil toplum kuruluşları bakımından dünyada insani yardımlar açısından çok önde olduğumuzu bir kere daha altını çizmek isterim" dedi.



Kurtulmuş, Fatsa Belediyesi ile İHH İnsani Yardım Vakfı arasında Somali'de ihtiyaç sahibi insanlar için su kuyusu açılmasına yönelik düzenlenen protokol imza törenine katıldı.



Kurtulmuş, belediye binasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yardımsever bir millet olduğunu söyledi.



Fatsa Belediyesini anlamlı yardımı için tebrik eden Kurtulmuş, "Türkiye'nin hem kamu kurum ve kuruluşları hem de sivil toplum kuruluşları bakımından dünyada insani yardımlar açısından çok önde olduğumuzu bir kere daha altını çizmek isterim. Türkiye, nominal değer olarak 2014 yılında dünyada üçüncü oldu ama gayri safi milli hasılaya oranladığınız zaman Türkiye, dünya birincisidir, hem de açık ara. Hem TİKA benzeri kamu kurumlarımız üzerinden hem de İHH, Kızılay gibi yardım kuruluşlarımız üzerinden hem de belediyelerimiz üzerinden yapılan yardımlarla neredeyse Türk insanı dünyanın her yerine el uzatmıştır" diye konuştu.



"Osmanlı'nın torunları olan beyaz adamlar oraya gidiyorlar"


Kurtulmuş, Somali'de su kuyusu açılması açısından yapılan yardımın çok değerli olduğunu belirterek, Fatsa ile Somali halkı arasında gönül köprüsü olması bakımından yardımın önemli olduğunu dile getirdi.



Somali'ye yapılan yardımların, oradaki insanların Türkiye'ye yakınlaşmasını sağladığını vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:



"Afrika seyahatlarımızın her birisinde, hem sokaktaki vatandaştan en üst düzey devlet yöneticilerine kadar herkesten duyulan ortak ses şudur. Yıllardır Afrika'ya beyaz adam geldi, asırlardır beyaz adam Afrika'ya geliyor. Ne zaman beyaz adam Afrika'ya gelirse ya elmaslarını çalıyor, ya altınlarını çalıyor, ya onları birbirlerine düşürerek aralarında iç savaşlara körüklüyor. Asırlar sonra yeniden Osmanlı'nın torunları olan beyaz adamlar oraya gidiyorlar. Sadece yardım ellerini uzatıyorlar. Sadece oradaki insanlara eğitimden sağlığa kadar, su kuyularından yolların açılmasına kadar bir çok alanda destekte bulunuyorlar. Unutulmaz bir şekilde Türkiye ile o bölgenin insanları arasındaki gönül köprüsünü yeniden tamir ediyorlar, yeniden inşa ediyorlar."



Konuşmanın ardından Kurtulmuş, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve İHH Ordu İl Temsilcisi Ali İyi arasında protokol imzalandı. Daha sonra Anlayan, İyi'ye 12 bin liralık yardım çekini takdim etti.



#Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş
#Fatsa Belediyesi
#İHH İnsani Yardım Vakfı
8 yıl önce